Banner myclub ny hemsida

Assistkungen klar för ny säsong i klubben

Publicerad 2018-05-03 21:26
Check no imports

Förra årets assistkung är klar för spel med Hanhals Kings även säsongen 2018/2019. Det är forwarden David Stenbacka som skrivit på ett nytt kontrakt. David, 23 år, anslöt till Hanhals strax innan seriepremiären föregående säsong och på sina 33 matcher för klubben blev det 24 assist, men också 13 mål och totalt 37 poäng. En teknisk, puckskicklig forward som har sina största styrkor i det offensiva spelet och som ofta sätter upp sina medspelare i bra lägen som sportchef Björn Erlandsson naturligtvis är nöjd över att få ha kvar i laget.

  • Absolut, säger Björn. Inför det att David anslöt till oss förra året hade vi bra samtal där vi presenterade en plan som David gillade och där vi ville skapa så bra förutsättningar som möjligt för honom att utvecklas. Tycker att han verkligen har tagit till vara på den planen och genom hårt eget arbete sett till att utvecklas på bästa sätt.
  • David är en pucksäker spelare som kan sätta upp det offensiva spelet, men som inte tvekar att gå på eget avslut om möjligheten uppstår. En väldigt stark poängspelare med andra ord, fortsätter Björn.
  • Nu ska vi se till att vässa detta spelet ytterligare i år, säger Björn.

David är nöjd med sitt första år i Hanhals:

  • Tycker att det blev som jag hoppades när jag anslöt förra året, säger han. Kom in i lagets spel relativt snabbt, även om jag anslöt tätt inpå seriepremiären. Jobbade på hårt och fick en roll som jag trivs med och fick också möjligheten att spela med riktigt bra spelare.

Vad vill du utveckla i ditt spel kommande säsong?

  • Det är väl framför allt farten i mitt spel som jag skulle vilja förbättra. Med högre fart, utan att tappa puckkontroll och teknik, kommer jag säkert kunna skapa mer i anfallszon, så det kommer jag jobba hårt med, säger David.

Var det givet att stanna i Hanhals Kings är nästa säsong?

  • Givet var det väl inte, men speciellt lång betänketid behövde jag inte. Trivs väldigt bra i klubben och i Kungsbacka. Känns också som den roll jag fått och det förtroende som Niclas och Emanuel gett mig, skapar bra förutsättningar att fortsätta utvecklas och det är något jag prioriterar väldigt högt.

En jämn och spännande serie som väntar?

  • Tror jag absolut. Höstsäsongen kommer nog bli ännu jämnare och tuffare än föregående år, där fler lag kommer vara inblandade i striden om en plats i Allettan. Samtidigt är det svårt att bedöma de olika lagen så här tidigt, men känslan är att det blir en tight serie, avslutar David.
Peter Olsson
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub