Banner myclub ny

Back med stora meriter från Allsvenskan nästa nyförvärv

Publicerad 2020-05-22 17:27
Jens hellgren r tt3
Foto Vita Hästen
Han är den mest rutinerade spelaren vi sett på många år i Kungsbacka ishall. Över 460 hockeyallsvenskan matcher i 6 olika klubbar, draftad 2007 omgång 6 #155 av Colorado Avalanche, spelat i Norska ligan ett år samt en säsong i SHL med Rögle BK och nu ansluter han till Hanhals Kings som back med målsättning att lära ungdomarna och hjälpa klubben ta sig till Allettan.

Jens är 31 år gammal har två barn, Fru och ursprungligen från Dalarna. Björbo IF är hans moderklubb där han spelade fram till han var 14 år därefter blev det 2 år i Leksands IF U16. Hockeygymnasiet tog han till Göteborg. Varför det lockade med Frölunda var för att dom var & är bland de bästa i Sverige när det kommer till gymnasium. Sina juniorår gjorde han i Frölunda HC där han spelade både J18 & 20. Under dessa år representerade han även Sweden U17, 18, 19 & 20 totalt över 50 matcher. Steget in i Allsvenskan tog han åren då Borås HC spelade där 2008-2011. Efter det bar det av upp till Mora där han gjorde nästan 100 allsvenska matcher. Därefter blev det ett år i Norge innan han återvände till Sverige och Rögle BK där han spelade både Allsvenskan och SHL under de två åren han var där. 16/17 var det dags att testa på storstan och klassiska AIK, även där över 50 matcher. Sista tre åren har han spelat i Vita Hästen där han gjorde totalt 149 matcher och var assisterande kapten sista säsongen.

Björn tycker förstås det är väldigt roligt att Jens väljer att spela med oss i vinter. Jens är en spelare som kommer att leda och höja hela vårt lag med sin enorma rutin. Vår nivå kommer höjas både på träning och match med honom på isen.

Vad gör du vid sidan av isen?

Jag har två blivande hockeygrabbar som är 2 respektive 4 år. Just nu handlar mycket om familjen utöver hockeyn. När jag kommer till mina hemtrakter och får en stund över vill jag gärna fiska.

Varför blir det Hanhals Kings för din del kommande säsong?

Familjen ville flytta ner till Göteborg. Min fru är där ifrån och har jobb i Göteborg. När jag började kolla på alternativ kändes Hanhals Kings som bästa alternativet för mig & det är där jag ville spela. Så jag är mycket glad att vi kommit överens.

Spelstil, vad gör dig till en bra hockeyspelare?

Jag är en allround back som kan användas i alla former. Jag tycker mig ha bra räckvidd, rörlig och bra på skridskorna. Jag hoppas även detta år att jag skall kunna bidra med erfarenhet i omklädningsrummet till de unga spelarna som kommer till laget.

Vad händer nu?

Vi flyttar ner till Kungsbacka i månadsskiftet maj juni. Jag kör just nu egenträning fram till efter sommaren. Jag kommer även börja på mitt nya jobb efter sommaren.

Peter Olsson
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub