Center förlänger med klubben 18/19

Publicerad 2018-05-11 10:18
Tim brattstr m banner

Centern Tim Brattström är klar för Hanhals Kings. Tim, 21 år, går därmed in i sin andra säsong i Hanhals Kings och spel i Hockeyettan. Moderklubben är Frölunda och där tillbringade Tim sin hockeykarriär fram till flytten till Tingsryds och hockeygymnasiet där. Efter fyra år i Småland bar flyttlasset inför den gånga säsongen åter mot västkusten och Hanhals Kings. Med 30 matcher under föregående säsong har nu Tim börjat fylla på sin ryggsäck med Hockeyettan-erfarenhet. En erfarenhet som Tim som anser varar mycket värdefull och som han säger så här om:

  • Ett nyttigt och lärorikt år för min del. Har jobbat hårt för att komma in i spelet och tycker också att det blev bättre och bättre ju längre säsongen gick. Förhoppningsvis kan jag ta vid där det slutade förra året och fortsätta utveckla mitt spel kommande säsong.

Vad säger du om omställningen från junior- till seniorhockeyn?

  • Varit ganska tuff, tycker jag. Mitt spel bygger på bra puckkontroll och på att utnyttja min räckvidd till att skydda puck och till att vinna puck. Nu möter man lite mer erfarna spelare, som är duktiga på att själva både skydda och vinna puck. Tycker dock som sagt att jag kom in i det mer och mer, säger Tim.

Vad hoppas du uppnå under nästa säsong?

  • Fortsätta min utveckling. Bli stabilare, minimera misstagen och bli en riktigt pålitligt center. Vill gärna få upp min skridskoåkning och då känns det kanon att vara med på försäsongen och få bra hjälp av fystränaren Simon Meander. Han är väldigt bra på att anpassa upplägget utifrån varje spelares unika förutsättningar, så förhoppningsvis kan han hjälpa mig ta några kliv vad gäller detta.

Sportchef Björn Erlandsson säger så här om Tim:

  • Tycker Tim har gjort det bra. Han har tagit kliv under säsongen som gick och vi ser stora möjligheter till fortsatt utveckling. Tim förstår också vad som krävs för att bli en etablerad spelare på den här nivån och han är också beredd att göra det jobbet för att lyckas.
  • En bra karaktär och en mogen spelare både på och vid sidan av isen och som det känns kanon att vi får behålla till kommande säsong, avslutar Björn.
Peter Olsson
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub