Dalmas nästa nyförvärv till klubben 18/19

Publicerad 2018-06-10 10:22
Henrik persson banner

Forwarden och poängspelaren Henrik Persson är klar för Hanhals Kings kommande säsong. Henrik, 24 år är en dalmas som har Leksand som moderklubb. En klubb som han representerade fram till och med halva säsongen 2012/2013. Andra halvan av den säsongen blev det Borlänge och spel i Hockeyettan. Därefter blev den en paus i hockeykarriären och en flytt till Stockholm. Efter uppehåll på två säsonger och en flytt till Göteborg, tog suget efter hockeyspelandet över igen. En och halv säsong i Hisingen och HockeyTrean följdes av spel i Bäcken och Hockeytvåan föregående säsong.

Nu är Henrik att ta nästa steg på sin väg tillbaka inom hockeyn och är alltså klar för Hanhals Kings och spel i Hockeyettan. Ett steg som han känner sig redo att ta:

  • Efter mitt uppehåll på två år kände jag verkligen att jag ville tillbaka till hockeyn och spela på så hög nivå som möjligt. Har nu tränat hårt och spelat i två och en halv säsong och känner mig sugen och väl förberedd för nästa utmaning, säger Henrik.
  • Känner också att det koncept som Hanhals kunde presentera passar mig perfekt. Kan bo kvar i Göteborg som jag trivs fantastiskt bra med, behålla mitt utvecklande civila jobb och kunna ta nästa steg i hockeykarriären gör det till en perfekt helhet för min del.

Hur vill du beskriva dig som spelare?

  • Har väl mina styrkor i det offensiva spelet. Vill vara med där det händer och tycker jag har en bra förmåga att både skapa situationer, men också ta mig dit där situationer uppstår. Brukar kunna bidra med en del poäng.

Målsättning med kommande säsong?

  • Att så snabbt som möjligt och på bästa sätt komma in i spelet i Hockeyettan och i Hanhals. På så sätt hoppas jag kunna vara med och bidra till att vi vinner många matcher, säger Henrik. Vill kunna ta nästa steg både för egen del och för lagets del.

Sportchef Björn Erlandsson ser fram emot att se Henrik i Hanhals Kings:

  • En intressant och spännande värvning, säger Björn. En skicklig och talangfull spelare, som nu jobbat hårt ett antal år för att nå sin riktiga potential. Är övertygad om att han kommer hjälpa oss göra en bra säsong och bidra till att utveckla vår offensiv.
Peter Olsson
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub