Banner myclub ny

En grym karaktär, han väljer att förlänga

Publicerad 2019-04-08 19:48
Scott myclub
Fotograf Peter Olsson
Han kom till klubben inför förra säsongen, då från Osby och spel i Hockeytvåan. Föregående säsonger spelade han i Tingsryds J20, där han hade Mikael Sandberg som målvaktstränare. En starkt bidragande orsak till att Scott valde Hanhals Kings är just att få samarbeta med Mikael & nu har han alltså bestämt sig för att fortsätta resan med klubben och Sandberg.

Niclas Högberg är väldigt glad att Scott förlänger med klubben och säger så här till WebbTV:

"Ska bli spännande att jobba med Scott ett år till. En grym karaktär, träningsvillig och hade en riktigt bra utveckling under våren som han avslutade med en seger mot Vimmerby"

Scott om sig själv som målvakt: "Jag är en ganska teknisk målvakt som försöker kombinera ett lugn och tålamod med ett lite mer aktivt spel. Jobbar mycket med att utveckla mitt spel med "aktiva händer" och använder handskarna till att stoppa puckarna"

När vi träffar Scott säger han så här om säsongen som varit:

"Jag tycker det har varit en rolig och lärorik säsong. Laget har gjort stora framsteg och visat att föreningen hör hemma i Hockeyettan. Själv känner jag att jag tagit väldigt stora steg i utvecklingen på isen men också min fysiska status även fast speltiden har varit begränsad"

Hade du några tveksamheter om att förlänga en säsong till med klubben?

"Nej, jag trivs väldigt bra i Hanhals Kings och känner att klubben har förtroende för mig. Jag känner att jag kan ta nästa kliv i karriären och utvecklas som målvakt här"

Tankar om kommande säsong?

"Det ska bli väldigt roligt att starta igång kommande säsong, jag tror mycket på föreningen och hoppas att intresset för hockeyn ökar i Kungsbacka. Mina målsättningar är att tävla mig till en större roll, hjälpa laget att vinna fler matcher samt ta ytterligare steg i utvecklingen"

Vem som blir Scotts målvaktspartner är ännu inte klart, men sedan det blev klart att säsongens partner Arvid lämnat för Tingsryd kommer Scott få en ny målvaktspartner kommande säsong.

Peter Olsson
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub