Banner myclub ny

En ny kugge i klubbens lagbygge

Publicerad 2020-04-28 12:22
Oliver celec2
Fotograf Peter Eskilsson
En skridskostark forward med över 100 division 1 matcher och som kommer från Västkusten, återvänder nu hem och till Hanhals Kings. Han siktar på att få ihop helheten för att kunna ta nästa kliv i sin hockeykarriär och får äntligen jobba tillsammans med Janne som tränare. Favoritnummer #22!

Härryda är Olivers moderklubb som fostrade honom upp till 10 års ålder. Därefter gick resan vidare till Mölndal IF där han spelade fram till U14. Sedan blev det dags för U16 Elit i Bäcken HC. Efter ett lyckat år i Bäcken var det så dags att ta sig in på Hockeygymnasium och valet föll på Boråc HC där han spelade säsongen 2012/2013. Redan inför andra året visade Malmö Redhawks intresse.

Jag fick ett bra intryck av Roger Öhman samt gillade omgivningen så det blev ett enkelt val. Hockeygymnasium i Malmö funkade riktigt bra så jag stannade där mina sista 2 år.

Efter gymnasiet drog jag vidare till USA. Jag hade fått ett stipendium till college men tyvärr blev det aldrig av pga. skadan som jag ådrog mig första året jag kom över. Tanken var att jag skulle spela första året i juniorligan, för att sedan åka över år två och gå på college. Men tyvärr med 4 matcher kvar fick jag en skada. Året i USA gick bra för mig, fick en bra offensiv roll, mycket istid och förtroende i special teams.

Åkte över år två för att börja på college, men tyvärr slog jag upp axeln direkt och fick åka hem. Rehab på 12 månader stoppade mig från spel helt och hållet resten av den säsongen.

2017/2018 skrev jag på för Hanhals Kings, det blev tyvärr bara 6 matcher innan jag fick flytta vidare till Grästorp IK där jag avslutade säsongen. Tyvärr degraderades vi till division 2 vilket gjorde att jag valde att flytta på mig.

Resan gick då vidare till Tyringe SoSS där jag gjorde en riktigt bra säsong med 32 poäng på 33 matcher. Förlänger en säsong till och startar den på ett bra sätt vilket sedan leder till en flytt till Kallinge/Ronneby där säsongen avslutas.

Säsongen som varit hur beskriver du den?

Hockeymässigt var jag nöjd, även om resultatet för lagen gick sådär. Jag tycker personligen att jag tog ett kliv framåt i min utveckling. Kallinge/Ronneby-tiden blev tuff, jobbade inte vid sidan om isen vilket bidrog till att jag var rastlös och inte trivdes till 100% vilket sedan påverkade min prestation.

Vad gör du vid sidan av isen?

Jobbar som snickare på min fars bolag. En perfekt kombination, kan vara flexibel med tider vilket underlättar förstås. Aktier och fastigheter är ett intresse vid sidan av hockey och jobb. Hittills har det gått bra säger Oliver!

Spelstil, vad gör dig till en bra hockeyspelare

Mina offensiva kvaliteter som forward är förstås min absoluta styrka. Gillar hellre att vara i anfallszon, att ta pucken till mål är en av mina kvaliteter. Med puck i kombination med hög fart vill jag vara ett hot mot motståndarna.

Björns kommentar "Oliver är en spelare som åker bra skidskor och som är jobbig att möta. Han är en lagspelare som jag tror tar sitt nästa steg i sin hockey ihop med oss då han är en viktig spelare i vårt lagbygge"

Varför blir det Hanhals Kings för din del kommande säsong?

Jag och Björn har haft dialoger fram och tillbaka. Jag känner att jag får ihop en helhet med både hockey, privat och jobb. Det sociala som inte riktigt funkade förra säsongen är viktigt för mig. En spännande säsong väntar med ett intressant lag. Hört mycket bra saker om vår nya tränare. Har bra koll på honom då vi har både mötts och varit i samma klubb. Största anledningen är att se mig själv ta nästa steg i min utveckling, tror Hanhals Kings är svaret på detta.

Målsättningen med hockeyn

Ett delmål är Hockeyallsvenskan, men siktar förstås så högt som möjligt. Det är många spelare som tagit klivet från division 1 till Hockeyallsvenskan. Max Lindroth är ett bra exempel på hur man även kan ta ett kliv till SHL.

Vad händer nu?

Jag har en fystränare, Peter Fröberg som jag har kört med i många år och det funkar perfekt för mig. Vi är ett gäng som kör nästan varje dag med honom.

Peter Olsson
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub