Banner myclub ny

En rörlig, aktiv, spelskicklig back klar

Publicerad 2019-05-12 17:05
Axel myclub
Back nummer fyra in i truppen, är även han en back som bäst beskrivs med ordet spelskicklig. Det är Axel Björklund som nu är klar för spel med Hanhals säsongen 2019/2020. Axel, 21 år, har Malmö som moderklubb och i Malmö är han också född och uppväxt. Han har spelat sig igenom alla Malmös ungdoms- och juniorlag, men inför den senaste säsongen blev det en flytt till Helsingborg och spel i HockeyEttan. Säsongen 2017/2018 var Axel även utlånad till IK Pantern och spel i HockeyAllsvenskan. Där blev det 20 matcher under denna utlåning.

Axel är back som har sina styrkor i spelet med puck och är en skridskostark, rörlig back. Egenskaper som tränare Niclas Högberg anser kommer passa bra in i Hanhals Kings sätt att spela;

  • En rörlig, aktiv, spelskicklig back. Styrkorna ligger framförallt i det offensiva spelet, där han på bra sätt bidrar till att skapa ett anfallsspel med fart och mycket puckinnehav, säger Niclas.
  • Han kommer passa riktigt bra i vårt sätt att spela och han kommer utveckla vårt spel ytterligare kommande säsong. Samtidigt känner jag att det finns ännu mer att hämta ut i Axel och det känns väldigt spännande att få honom till oss och att tillsammans jobba mot ytterligare en nivå, fortsätter Niclas.

Just att ta sitt spel till ytterligare en nivå och att fortsätta utvecklas är något som har varit viktigt för Axel när han nu bestämt sig för Hanhals Kings;

  • Efter mina första samtal med Niclas, fick jag en väldigt bra känsla av vad det skulle innebära att flytta till Kungsbacka och spel i Hanhals Kings, säger Axel. Har också pratat med både spelare och ledare som känner till Hanhals Kings och då fått bara bra referenser, så till slut blev beslutet ganska givet.
  • Jag vill verkligen göra allt för att bli så bra som möjligt och komma så långt som möjligt med min hockey, fortsätter Axel. Att då komma till en klubb som Hanhals Kings, med en tydligt uttalad ambition, ett proffsigt upplägg och där flera spelare från årets trupp tagit steget vidare, känns oerhört inspirerande.
  • Jag har ju också mött Hanhals Kings under gångna säsongen, så jag har ju en bra bild av hur man vill spela och vad som krävs av spelarna för att kunna spela det spelet. Dels så gillar jag sättet som man försöker genomföra matcherna på och dels tycker jag att mitt sätt att spela hockey passar bra in i detta system, säger Axel.

Säsongen 2017/2018 var du utlånad till IK Pantern och spel i Hockeyallsvenskan. Vilka erfarenheter tar du med dig från den perioden?

  • Väldigt mycket, svarar Axel. Framför allt en känsla av vad som krävs för att spela på den nivån. Spelade 20 matcher och var också under denna period med och tränade med laget. På så sätt fick man ju vara med och känna på "vardagen" i HockeyAllsvenskan och det tror jag är en erfarenhet som jag har väldigt stor nytta av nu, avslutar Axel.

Axel bor kvar i Malmö över sommaren och ansluter till laget i början av augusti.

Peter Olsson
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub