Banner myclub ny hemsida

En trotjänare stannar

Publicerad 2017-04-25 18:22

En trotjänare och en spelare som jobbar och sliter i varje byte är klar för fortsatt spel i Hanhals Kings. Det är forwarden Fredrik Johansson som skrivit på ett kontrakt och som därmed kommer göra sin sjunde säsong för klubben.

Fredrik, 24 år, har spelat nästan hela sin karriär i Hanhals och har utvecklats till en riktigt bra Hockeyettan-spelare genom klubbens ungdoms- och juniorlag, och nu rejält många säsonger i A-laget. Hårt jobb, mycket skridskoåkning och stort hjärta är egenskaper som kännetecknar Fredrik och han spel, men också allt som oftast en hel del poäng. På 189 matcher i division 2 har det blivit totalt 130 poäng. Föregående säsong slutade med 10 mål och 10 assist på 35 matcher.


Fredrik säger så här om säsongen som gick:

- En bra säsong för oss som lag. Målsättningen var ju att hänga kvar och det gjorde vi på ett bra sätt. Tycker vi klarade omställningen från tvåan helt OK och vi kunde mäta oss mot nästan alla lag.

- För egen del var det OK också tycker jag. Man vill alltid mer och att det ska gå bättre, men hade en ganska bra utveckling av mitt spel under året. Liksom laget var jag väl lite för ojämn för att det ska vara riktigt bra, fortsätter Fredrik.


Vad tror du om kommande säsong?

- Blir säkert tufft även i år, men förhoppningsvis kan vi som lag ta med oss erfarenheterna från säsongen som gick och då framför allt hålla en jämnare nivå. Det gäller både i matcherna, men också från match till match.

- Ser verkligen fram emot säsongen och det ska bli riktigt kul ha Niclas Högberg som tränare igen. Har haft honom förut och personligen tycker jag att jag utvecklades mycket under Niclas ledarskap.


Sportchef Björn Erlandsson gillar Fredriks spelstil:

- Gör jobbet hela tiden och med sin starka skridskoåkning underlättar han mycket för sina kedjekompisar. Han klarar också av olika roller i spelet och är väldigt nyttigt både i det offensiva och defensiva spelet.

- Sedan är Fredrik också ett exempel på vad det handlar om för att bli så bra som möjligt, nämligen att ha tålamod. Genom hård träning under många år och en vilja att hela tiden bli bättre, har han visat vad man kan åstadkomma. En bra förebild för alla våra ungdomar i föreningen, avslutar Björn.

Nyheter via RSS
Levererat av MyClub