Banner myclub ny

Först ut i vårt nya målvaktspar

Publicerad 2020-05-09 09:15
Isak ragnevad klara2
Gångna säsongen stod han som motståndare, nu hoppas han ta nästa steg och etablera sig som seniormålvakt i Hanhals Kings. Isak 20 år, uppfostrad i Rögle BK, ser fram emot många matcher i kassen kommande säsong.

Isak Ragnevad, 20 år, fostrad i Rögle BK där han tog första skäret. Tagit steget genom alla lagen i klubben från hockeyskolan till SuperElit & känt på pulsen i A-laget.

Bästa minnena är från U16 elit och framåt, där har det varit tufft motstånd varje dag. När vi frågar Isak om bästa minnet nämner han säsongen 17/18 med J18 Elit vilket var det året de gick längst.

Han är mycket nöjd med sina år i Rögle där han fått spela med många årskullar genom åren och fått mycket bra förutsättningar från klubben för att utvecklas. Blivit mycket matcher på olika nivåer vilket varit mycket uppskattat & utvecklande.

Säsongen 18/19 var det dags att känna på seniorhockeyn. Då spelade jag halva säsongen i J20 Rögle sedan hittade vi en lösning med Västervik i Hockeyallsvenskan. Jag kände jag var redo och det var en stor möjlighet för mig, Västervik trodde mycket på mig. Tyvärr blev det bara en match i Västervik. Jag diagnostiserades med körtelfeber vilket innebar att jag fick lägga av tidigare. Vi pratades vid och det bästa för mig var att vila och kurera mig för kommande säsong. Tyvärr fick jag inte visa upp mig för Västervik och målet var att spela matcher, därför såg jag mig efter nya utmaningar för säsongen 19/20.

Där bar det av till Tranås AIF då man kan säga att jag gjorde min riktiga seniorpremiär. Jag fick ett väldigt gott intryck av Tranås och deras intresse lockade mig samt att de är ett topplag i Hockeyettan. Adam Lundh som är målvaktstränare kände jag till sedan innan och var nyfiken på att jobba ihop med honom.

Säsongen som varit hur beskriver du den?

Lärorik säsong, första hela seniorsäsongen. Vi började året sådär, hittade inte riktigt vårt riktiga spel förrän början på november. Då började även vårt resultat komma. Vi kom ju till Playoff 3 men tyvärr fick det avbrytas pga. av Corona. Jag själv började säsongen bra, men efter ett tag fick jag en skada vilket gjorde att jag blev borta en månad under hösten. Därefter var jag tillbaka och fullföljde säsongen på ett positivt sätt. Det blev 14 matcher i Tranåströjan.

Vad gör du vid sidan av isen?

Jag gillar att träna mycket. Jobbar sedan november på Swedbank på deras kontor. Jag hoppas att jag kan fortsätta min anställning på Swedbank i Kungsbacka när jag flyttar i sommar. Gillar Padel och Golf på sommaren när jag har mer tid. Familjen bor kvar i Ängelholm där jag bor för tillfället.

Spelstil, vad gör dig till en bra målvakt

En skridsko & reflexsnabb målvakt. Mina styrkor är min teknik och spelförståelse. Bra rörelsemönster i målet och använder förflyttningar som underlättar för mig i spelet. Jag kommer väl förberedd innan situationen uppstår. Jag sätter mig själv i bra situationer vilket gör att jag skaffar mig fördelar.

Björns kommentar "Isak är en bra målvakt och en bra person som kommer att hjälpa oss att vinna matcher i vinter. Vår målvaktstränare Mikael Sandberg har bra koll på Isak och tror mycket på honom. Vi är väldigt glada att Isak spelar med vårt lag nästa säsong"

Varför blir det Hanhals Kings för din del kommande säsong?

Jag kände det var rätt för mig. Jag har stor tro på laget och att vi har något stort på gång. Laget känner revanschlusta från gångna säsongen och vill nå Allettan och det vill jag gärna vara med på. Jag tror jag har en bra chans att få spela många matcher. Jag har haft Sandberg 6 somrar på hans camp. Jag gillar Sampan väldigt mycket och det lockar mig väldigt mycket att jobba tight med honom för att utveckla mitt spel. Sedan har jag haft Janne som tränare i Rögle U16 Elit. En väldigt hockeykunnig tränare. Vi lyckades bra tillsammans sist vi jobbade och jag ser fram emot att jobba med honom igen. Gillar hans driv som tränare!

Målsättningen med hockeyn

Klättra i seriesystemen, man vill ju vidare upp. Att kunna ta steg för steg uppåt och kunna leva på sin hockey är största drömmen.

Vad händer nu?

Egenträning över sommaren, vi kör ihop några hockeypolare lokalt i Ängelholm. Premiär på isen blir vid Sandbergs Goaltending Camp i Kungsbacka.

Peter Olsson
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub