Första nyförvärvet klart för 2018/2019

Publicerad 2018-04-13 23:21
Pontus andreasson myclyb nyhetsbanner 500x150

Nästa spelare in i truppen är också årets första nyförvärv. Det är dock inte ett helt obekant ansikte som nu ansluter till Hanhals Kings. Spelaren det handlar om är centern Pontus Andreasson. Pontus, 19 år, kommer närmast från Frölunda där under föregående säsong hade en framträdande roll i klubbens J20 SuperElit-lag. På 49 matcher i serie och slutspel blev det 14 mål och 33 assist och totalt 47 poäng. Förutom spel i J20 SuperElit blev det även 2 matcher i CHL och han har även i SHL på kontot. Pontus hann även med att representera Hanhals under året. Under 10 matcher var han inlånad från Frölunda och på dessa matcher blev det 7 mål och 3 assist.

Moderklubben är Munkedals BK och via två år i Kungälvs J18 blev det sedan Frölunda säsongen 16/17. En offensivt skicklig center som är duktig med pucken och som med fart och teknik skapar många offensiva lägen.

Det är en riktig nöjd sportchef som säger så här om värvningen av Pontus:

  • Pontus har haft en fantastisk utveckling de senaste åren och är nu en mycket bra poängspelare, som dessutom har stor utvecklingspotential, säger Björn.
  • Ett nyförvärv som kommer bidra i det offensiva spelet och som kommer hjälpa oss vinna matcher kommande säsong. Dessutom får vi en spelare som redan varit med oss i ett antal matcher och som känner vår miljö, fortsätter han.

På frågan om hur han är som spelare, säger Pontus följande:

  • En tvåvägscenter som väl har mina styrkor i offensiven och i spelet med puck. Försöker spela med hög fart och även jobba hårt i försvarsspelet.

Varför blev det Hanhals Kings kommande säsong?

  • Fick ju känna på att spela med Hanhals förra säsongen och fick ett väldigt bra intryck av klubb och organisation, så det var ett ganska givet val när jag nu ska spela seniorhockey på riktigt. Under de matcherna jag var med förra året fick jag stort förtroende och fick möjligheten att spela i många viktiga lägen. En erfarenhet som är värdefull att ha med sig nu.

Stor skillnad på junior- och seniorhockey?

  • Lite mer tuta och kör i juniorhockeyn och det gäller att vara smartare och mer noggrann i seniorhockeyn. Många skickliga lag och spelare i Hockeyettan som är duktiga på att utnyttja misstag och felbeslut.

Vad har du för förväntningar på kommande säsong?

  • Fortsätta utvecklas som spelare och vara med att hjälpa Hanhals vinna matcher är det väl framför allt som jag hoppas uppnå. Har väl en ganska bra uppfattning om vad som krävs för att göra en bra säsong, så nu gäller det att göra det också, avslutar Pontus.
Peter Olsson
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub