Första nyförvärvet klart för 2019/2020

Publicerad 2019-03-14 21:52
Emil backman
För två veckor sedan tog säsongen slut i och med förlusten mot Troja i play off-spelet. En framgångsrik säsong där laget och klubben tagit rejäla kliv i sin utveckling. I september börjar en ny säsong och nya seriematcher. Det är dock mycket jobb som ska göras dessförinnan och en viktig del är att bygga ett nytt lag och sätta ihop ny trupp. Ett arbete som pågår för fullt och där nu första pusselbiten kan presenteras.

Först ut är ett nyförvärv. Det är centern Emil Backman som har skrivit på ett kontrakt med Hanhals Kings. Emil, 20 år, har Skärgårdens SK som moderklubb. En klubb som han representerade fram till första året på gymnasiet. Då blev det en flytt till Kungälv och spel i J18 Elit. Efter två år i Kungälv bar det av till Ljungby och spel i Troja-Ljungby. Två år i J20 Elit, där Emil även fick testa seniorspel genom utlåning i några matcher. Säsongen 17/18 blev det bland annat en match med Hanhals i Hockeyettan. Senaste säsongen spelade Emil i seriekollegan Tyringe där han på 34 matcher gjorde 10 mål och 3 assist.

Så här beskriver Emil sig som hockeyspelare:

  • En typisk tvåvägscenter, som gärna har mycket puck och vill vara med och bidra i det offensiva spelet. Har lärt mig mycket det senaste året och kommit in i seniorspelet på ett helt OK sätt.

Hur vill du sammanfatta den gångna säsongen?

  • Tycker att det totalt sett varit en bra säsong. Har som sagt utvecklats mycket vad gäller seniorspelet och känner att jag skaffat mig bra erfarenheter. Framför allt hösten tycker jag var bra. Åkte på lite skador senare delen av säsongen och tycker inte att jag fick det stämma fullt ut efter det.

Varför blir det Hanhals kommande säsong?

  • Jag vill utvecklas och bli så bra som möjligt och då känns Hanhals som ett perfekt val för min del. Klubben har visat flera gånger att de är duktiga på att vidareutveckla spelare och det är som sagt viktiga faktorer för min del.
  • Sedan har jag haft väldigt bra snack med Niclas Högberg. Han har presenterat en plan för min del och vad han har för förväntningar på mig. Känns som alla förutsättningar finns för att fortsätta bli en bättre hockeyspelare och jag ska verkligen göra allt för att lyckas.

Tränare Niclas Högberg är mycket nöjd med att lyckas knyta Emil till Hanhals.

  • Jag är väldigt glad att vi gjort klart med Emil till lagbygget 19/20. Det är en mycket spelskicklig center som jag ser stor potential i och kommer passa perfekt in i vår spelidé. Emil spelade en match hos oss säsongen. 17/18 och vi har följt honom noga under senaste året då han spelat i Tyringe.
  • Positivt också med spelare med anknytning till västkusten som väljer att "flytta hem". En bra start på vårt lagbygge, avslutar Niclas
Peter Olsson
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub