Förstärkning från Hockeyallsvenskan

Publicerad 2018-12-14 12:40
Img 1657
Foto: Bildbyrån | Dennis Ylikangas
​Laget är klart för spel i Allettan och inför starten av detta seriespel förstärker Hanhals Kings truppen. Det är forwarden Hampus Melén som ansluter från Tingsryd och Hockeyallsvenskan. Det rör sig om ett lån där tanken är att Hampus ska utveckla sitt spel genom mer speltid och en större roll.

För Hampus del är det en återkomst till Kungsbacka och Hanhals Kings. Under föregående säsong spelade Hampus nio matcher med Hanhals Kings och det är en erfarenhet som spelat in när det nu blir Hanhals Kings igen.

  • Trivdes kanon när jag var här förra säsongen, säger Hampus. Ett proffsigt mottagande, riktigt bra tränare och kände då att jag fick en roll som verkligen utvecklade mitt spel.
  • När det nu blev aktuellt med utlåning, var det aldrig någon tvekan från min sida. Perfekt också nu när man kvalificerade sig till Allettan. Kommer bli många tuffa och utvecklande matcher.

Hur skulle du vilja beskriva dig som spelare?

  • Puckskicklig, offensiv forward som gärna skapar bra lägen för mina medspelare. Försöker vara stark på pucken och på så sätt göra det svårt att försvara sig mot mig.
  • Trivs bäst när laget har mycket puck och försöker vara ett spelande lag och där tycker jag Hanhals Kings passar mig bra.

Vad hoppas du uppnå med ditt spel med Hanhals Kings?

  • Vara med och bidra offensivt, hjälpa laget vinna matcher och få möjligheten att vara med när matcherna ska avgöras. Sedan hoppas jag också kunna utveckla mitt spel utan puck och få en större trygghet i mitt defensiva spel.
  • Vill bli en bättre hockeyspelare och då känns det som miljön i och runt Hanhals Kings passar mig utmärkt just nu, fortsätter Hampus.

Sportchef Björn Erlandsson säger så här om Hampus och det faktum att han nu ansluter:

  • En riktigt skicklig offensiv spelare som har egenskaper i sitt spel som verkligen kan avgöra matcher. Ser spelet bra, är skicklig med pucken och har en förmåga att "sätta upp" sina medspelare på ett fantastiskt bra sätt.
  • När Hampus var hos oss förra säsongen bidrog han på ett bra sätt och nu har han dessutom mer erfarenhet från spel i hockeyallsvenskan. Övertygad om att han kommer hjälpa oss att utvecklas som lag, avslutar Björn.

Hampus anslöt till laget i går och kommer vara med och spela i Allettan-premiären den 27 december.

Peter Olsson
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub