Banner myclub ny

Fredrik ”Bob” Johansson klar för nionde säsongen!

Publicerad 2018-04-29 18:24
Fredrik johansson myclub

Meste spelaren kommer även kommande säsong representera Hanhals Kings och därmed fylla på sitt redan imponerande konto med spelade matcher i Hanhals-tröjan. Det är trotjänaren Fredrik Johansson som nu är klar för ett år till. Fredrik, 25 år, går därmed in i sin nionde säsong i klubbens A-lag. Han har spelat nästan hela sin karriär i Hanhals och har utvecklats till en riktigt bra Hockeyettan-spelare genom klubbens ungdoms- och juniorlag, och nu rejält många säsonger i A-laget. Hårt jobb, mycket skridskoåkning och stort hjärta är egenskaper som kännetecknar Fredrik och hans spel.


Förra året blev det 9 mål och 8 assist på 32 spelade matcher. En säsong och en poängskörd som Fredrik inte är helt nöjd med:

  • För egen del är jag inte nöjd med min prestation och mitt spel, säger han. Tycker att jag varit alldeles för ojämn och blandat och gett för mycket. Har väl ganska klart för mig vad det berodde på och på hur jag ska undvika detta, kommande säsong.
  • Mitt spel bygger på hårt jobb och mycket skridskoåkning, men jag vill gärna vara med och bidra med mål och assist för att jag ska känna mig nöjd. Det är något som ska bli bättre nästa säsong.


Du är ju en av lagets mest erfarna spelare nu. Betyder det något särskilt för dig?

  • Försöker ju med mitt sätt att träna, förbereda mig och jobba hårt varje match visa de lite yngre i laget vad som gäller här hos oss. Tycker att vi är en väldigt bra grupp, där alla drar åt samma håll och verkligen vill utvecklas. Då gäller det att även jag, som varit med några år, agerar och står långt fram i det här ledet.
  • Vi är också några stycken som varit med i laget några år och det som ligger lite extra på oss att ju att hjälpa till att få in de nya spelarna i gruppen på ett bra sätt. Ju snabbare alla kommer in i vårt sätt att vara och spela, desto starkare som grupp blir vi, fortsätter Fredrik.


Sportchef Björn Erlandsson gillar att Fredrik fortsätter sin karriär i Hanhals:

  • En oerhört nyttig spelare och som är väldigt jobbig att möta för våra motståndare. Han klarar också av olika roller i spelet och är väldigt nyttigt både i det offensiva och defensiva spelet.
  • Det som jag också gillar hos Fredrik är att han, trots att han varit med många år nu, fortfarande har en ganska stor utvecklingspotential. Det är han också införstådd med och han verkligen beredd att lägga ner jobbet för att kunna nå denna potential. Ett föredöme för ungdoms- och juniorspelare i klubben när det gäller vägen till framgång, avslutar Björn.
Peter Olsson
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub