Frölunda HC lånar ut spelare till Hanhals Kings

Publicerad 2019-07-13 12:00
Jesper emanuelsson myclub
Foto Madeléne Grahn
Nästa spelare in i Hanhals Kings trupp 2019/2020 är ett resultat av det samarbete som finns mellan Hanhals IF och Frölunda HC. Det är forwarden Jesper Emanuelsson som lånas ut från Frölunda till Hanhals Kings för spel säsongen 2019/2020. Jesper, 20 år, är en offensiv spetsspelare med över 30 matcher i SHL i bagaget. Moderklubben är Skövde IK och där spelade Jesper fram till flytten till Frölunda inför säsongen 2015/2016. I Frölunda har varit spel i j18 och J20, men som sagt även över 30 matcher med A-laget i SHL. Föregående säsong blev det även utlåning till Vita Hästen i Hockeyallsvenskan, men även sju matcher med Hanhals i Hockeyettan.

En säsong som Jesper sammanfattar så här:

  • En strulig säsong, där jag åkte på skador vid ett par tillfällen som störde och ryckte sönder säsongen mycket. Även om jag i perioder fick spelet att stämma, var säsongen som helt ganska jobbig. Det gör att jag känner en oerhörd revanschlust och verkligen vill hitta tillbaka till mitt spel, säger Jesper.

Hur vill du beskriva dig som hockeyspelare?

  • En offensiv spelare som gillar att ha puck och som är kreativ och skapar mycket i anfallszon, säger Jesper. Tycker att jag utvecklat mitt spel utan puck de senaste åren, men det är som sagt i spelet med puck som jag tycker jag har mina styrkor.

Nu blir det spel i Hanhals Kings. Vad är dina förväntningar inför detta?

  • Blir perfekt för min del, svarar Jesper. Vill hitta tillbaka till mitt spel och att få göra det i den miljön som Hanhals Kings kan erbjuda känns kanon. Ska se till att bidra till att Hanhals Kings gör en bra säsong och hoppas självklart utvecklas som hockeyspelare
  • Har haft bra samtal med Niclas Högberg och den roll och de förväntningar som han har tänkt sig stämmer väldigt väl överens med mina egna tankar. I och med att jag spelade några matcher förra säsongen, så har jag ju en klar bild av hur verksamheten funkar i Hanhals Kings och det känns också bara positivt.

Tränare Niclas Högberg är mycket nöjd med lösningen som innebär att Jesper spelar med Hanhals Kings kommande säsong och säger så här:

  • Vi får in en spelare som har spelat 30 talet SHL matcher under de senaste 2 säsongerna i Sveriges starkaste organisation! Det är såklart en enorm spets som förstärker oss. Jag och Jesper har haft några bra samtal och vi ska fortsätta utveckla hans spel och tillsammans göra allt vi kan för att maximera både Jesper och Hanhals Kings potential

Jesper ansluter till Hanhals försäsong när laget återsamlas i början av augusti.

Läs mer om Jesper på Elite Prospect hemsida genom att klicka här

Peter Olsson
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub