Banner myclub ny hemsida

Gustav Göransson får A-lagskontrakt

Publicerad 2020-05-24 10:14
G g ransson myclub3
Fotograf: Lynn Göransson
Han har växt upp i korridorerna och gått hela vägen igenom klubbens alla ungdomslag. Nu går en dröm i uppfyllelse och han får chansen att ta en plats i A-laget kommande säsong. Gustav 18 år har lyckats med det som många drömmer om, att ta steget in i seniorhockeyn som 18 åring.

Gustav Göransson 18 år med Hanhals Kings som moderklubb. Gustav har framgångsrikt gått igenom klubbens alla åldersgrupper och får i år chansen att spela till sig en A-lags plats. På hans meritlista som forward kan tillskrivas: 29 poäng på 26 matcher i U16 Elit, 29 poäng på 20 matcher i J18 Div 1 och förra säsongen i både J18/20 77 poäng på 44 matcher. Han kommer att ingå i truppen och träna med A-laget. Gustav är även en viktig spelare i vår J20 satsning och kommer vara en tongivande spelare även där under säsongen.

Hur känns det att få ett A-lags kontrakt?

Hur kul som helst, en dröm som går i uppfyllelse som man tänkt på hela tiden när man sprungit runt i hallen och sett på A-laget genom åren. Målet har hela tiden varit att spela i A-laget och att få göra debuten i seniorhockeyn i division 1 känns speciellt. Jag förstår ju att det blir en rejäl utmaning att ta en plats men det ser jag fram emot.

Hur kommer säsongen se ut för dig med både A-lag och J20?

Det kommer att bli många matcher. Först och främst skall jag kämpa för att spela med A-laget men sedan kommer jag bidra mycket i J20 och köra för fullt. Två tydliga mål där att ta plats i A-laget och hjälpa J20 ta en plats i Elit.

Vad gör du vid sidan av isen?

Den lilla tiden man har kvar efter alla träningar så gillar jag att vara med kompisar. Går idag på Aranäsgymnasiet, det tekniska programmet andra året av tre. Padel har blivit ett nytt intresse, skulle jag vilja utöva mer än vad jag gör idag.

Spelstil, vad gör dig till en bra hockeyspelare?

När jag var yngre spelade jag bara center men på senare år även forward. Jag var då en defensiv center men nu har jag blivit en mer allroundspelare med bra målsinne. Spelar idag både center och forward beroende på lag.

Björn säger "Gustav är en spelare som jag följt på nära håll från att han spelade i U16. En spelare som jag tror mycket på. Gustav är en poängspelare som även är bra defensivt. I år får Gustav (född 02) chansen i vårt A-lag och det ska bli väldigt kul att följa hans utveckling denna säsong"

Målsättningen med hockeyn?

Jag vill ju givetvis ta mig så långt som möjligt. NHL har ju alltid varit ett mål, men man måste ju ta steg för steg. Målet just nu är att ta plats i A-lager kommande säsong, bidra så mycket jag kan och så får vi se vart det leder till.

Vad händer nu?

Försäsongen kör jag med Frölunda J20, jag kommer vara där hela sommaren plus att jag tränar lite själv. Min skola gör att jag inte kan medverka på alla träningar utan då kör jag själv. Viktigt att man kommer väl förberedd till när säsongen på is drar igång i augusti.

Peter Olsson
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub