Banner myclub ny

Hemvändare nästa nyförvärv

Publicerad 2019-05-14 21:46
Ytfeldt myclub
Efter fem år utan Kungsbacka ishall som hemmarink är det nu dags för en "hemvändare" att åter representera Hanhals Kings. Det är backen Wilhelm Ytfeldt som är klar för spel säsongen 2019/2020. Wilhelm, 20 år, spelade sin ungdomshockey i Kungsbacka fram till säsongen 2014/2015 då han flyttade till Ljungby och spel i Troja. Säsongen efter drog flyttlasset till Mora och hockeygymnasiet där. Efter fyra säsonger i Mora och spel i J18 Elit och J20 SuperElit bär det åter till Kungsbacka.

Wilhelm, som är back som spelar rejält och prioriterar defensiven, tar därmed steget in i seniorhockeyn. En övergång som han ser fram emot, men som han också är ödmjuk inför:

  • Är väl medveten om att det kommer bli en omställning och att det kommer krävas hårt jobb av mig för att lyckas, säger Wilhelm. Känner mig dock redo för det här steget och det känns toppen av få kliva in i seniorhockeyn med Hanhals Kings.

Vad blir nyckeln för att lyckas?

  • Vara nyfiken på att utvecklas och lära mig saker varje träning och varje match, svara Wilhelm.
  • Har haft bra samtal med Niclas Högberg och han har lagt fram en plan på hur han vill jobba med mig och mitt spel och vad han förväntar sig av mig. Just Niclas sätt att jobba med den individuella utvecklingen, i kombination med lagets spelutveckling, tilltalar mig och kommer göra övergången till seniorhockeyn för min del så bra som möjligt.

Hur vill du beskriva dig som spelare?

  • Tycker att jag är en tvåvägsback, som i första hand försöker spela ett stabilt försvarsspel. Har ju under åren i J20 SuperElit mött många skickliga spelare och det gäller att vara rejäl, smart och läsa spelet bra när man möter riktigt bra spelare. Tycker att jag utvecklat man mot man-spelet en hel del de senaste säsongerna.

Tränare Niclas Högberg säger så här om Wilhelms återkomst:

  • Han har varit på väg att spela hos oss tidigare på lån men nu får vi in honom i laget från början. Nu får han tiden att ställa om till seniorhockey och detta kan bli mycket bra både för oss och Wilhelm. Jag har aldrig tränat honom men ser en ung tvåvägsback som spelat superelit i Mora.
  • Sedan är det är riktigt roligt att få hem en Kungsbackakille! Jag har haft nöjet att ha coachat Wilhelms pappa för ca 20 år sedan. Verkligen kul att Wilhelm nu kommer hem till oss och spelar.

Wilhelm bor kvar i Mora än så länge, men flyttar till Kungsbacka och ansluter till laget i början av sommaren.

Peter Olsson
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub