Banner myclub ny hemsida

Jacob Erlandsson återvänder till moderklubben

Publicerad 2017-05-22 17:07

Nästa forward in i Hanhals Kings lagbygge är en hemvändare som efter fem säsonger i olika elitföreningar nu återvänder till moderklubben. Det är Jacob Erlandsson, 19 år, som är klar för spel i Hanhals kommande säsong. Jacob tillbringade sina ungdomsår i Hanhals organisation, där han tog sina första skridskoskär i klubbens Hockeyskola. Inför säsongen 2012/2013 lämnade han och gick till Frölunda och spel i U16 Elit. Därefter blev det Örebro, hockeygymnasium och spel i J18 Elit och J20 SuperElit i tre säsonger. Förra säsongen spelade han i Karlskronas J20 SuperElit-lag.


Nu blir det alltså en återkomst till moderklubben och det är något Jacob ser fram emot:

- Ska bli riktigt kul och inspirerande att få dra på sig Hanhals-tröjan igen, säger han. Vet att många har jobbat hårt och målmedvetet i föreningen under flera år nu och det känns verkligen som föreningen har utvecklats mycket.

- För min del känns det toppen att komma tillbaka med ganska mycket erfarenhet från andra klubbar i Sverige, samtidigt som jag ska ta klivit in i seniorhockeyn. En bra mix av saker som man känner till och saker som är nya för min del. Med stenhårt jobb och en bra grupp att vara i, kommer det steget förhoppningsvis bli möjligt att ta, fortsätter Jacob.


Jacob, liksom flera andra nya i laget, hyllar försäsongsupplägget. Så här säger Jacob om just den biten:

- Jag har som sagt erfarenhet från flera elitklubbar och jag är van vid att träna mycket och hårt. Det som framför allt känns bra med upplägget här är att Simon Meander är riktigt bra på att individanpassa upplägget och att vi tränar de muskelgrupper verkligen behöver stärkas. Mycket förebyggande tänk också, vilket borde innebära att vi blir uthålliga över hela säsongen.


Dina förväntningar på kommande säsong?

- Att så snabbt som möjligt komma in i seniorhockeyn och spelet i Hockeyettan, för egen del. Vet att Niclas Högberg är bra på att utveckla individen, så det kommer vara upp till mig själv om jag ska lyckas eller inte. Jag kommer i alla fall få bra förutsättningar här.

- För lagets del är det en bra känsla så här långt. En bra grupp, där många av oss känner varandra sedan tidigare. Det är bra driv på träningarna och kan vi hålla uppe den fokuseringen och ambitionen hela säsongen, har vi alla förutsättningar att ta ytterligare ett steg jämfört med förra året, säger han.


Sportchef Björn Erlandsson säger så här om Jacob:

- En forward som ska bidra med hårt jobb och mycket skridskoåkning. Med sin attityd till träning och sin erfarenhet från elitklubbarna, ska vara med och driva och sätta press på övriga i laget.

- Sedan är det ju extra kul med en spelare som varit ute och samlat på sig erfarenhet i andra klubbar och som sedan väljer att återvända till moderklubben. Det är något som vi i föreningen verkligen strävar efter och som vi hoppas fler kommer göra framåt, avslutar Björn.


Jacob är på plats sedan en tid tillbaka och tränar med övriga i laget.

Nyheter via RSS
Levererat av MyClub