Banner myclub ny hemsida

Joseph Berger förlänger en säsong till

Publicerad 2020-04-15 20:34
Joseph berger2
Fotograf Peter Olsson
Backen som kom till Hanhals Kings förra säsongen och gjorde 7 matcher, blev tyvärr skadad vilket gjorde att hans säsong avslutades tidigare än beräknat. Nu har Joseph som i år fyller 21 år kommit överens med Björn om en fortsättning i klubben.

Joseph karriär startade i Frölundas Hockeyskola

Joseph började sin karriär i Frölundas organisation, var inne och spelade U16 Elithockey hos Hanhals Kings ett år tidigare som 13 åring, flyttade hem igen och spelade U16 Elit & J18 i Frölunda. Flyttade vidare till Mora en säsong vilket blev ett spännande äventyr 16 år gammal tillsammans med sin ett år äldre bror. Sedan blev det åter två säsonger med Frölunda innan han fick A-lags kontrakt med Karlskrona HK. Där fick han nästan 20 matcher under säsongen 18/19. Förra året startade han säsongen i Karlskrona men med för lite speltid, lånades han ut till Kallinge/Ronneby, Kalmar för att sedan avsluta säsongen med Hanhals Kings.

Förra säsongen blev det spel i 4 klubbar; Vad säger du om säsongen som gick?

Tyvärr fick jag inte tillräckligt med speltid i hockeyallsvenskan vilket gjorde att jag fick titta mig omkring. Jag försökte även i Kallinge/Ronneby och Kalmar HC men tillslut kom jag i kontakt med Björn och Hanhals Kings. Det lockade mig att flytta hem till Västkusten och samtidigt skulle jag få en framskjutande plats i laget vilket innebar mer speltid och på det sättet utvecklas som spelare. Tyvärr blev jag skadad samt att laget hade en tuff säsong.

Varför blir det Hanhals Kings för din del kommande säsong?

Utvecklas som spelare är anledningen till att jag valt Hanhals Kings även denna säsong. Björn och jag har pratat mycket om utveckling och nya tränaren känns väldigt spännande. Jag hoppas mycket på att Janne skall få bra tryck i laget och att jag som individ kommer utvecklas under honom. Jag kommer göra allt för att skapa ett bra förtroende och få mycket speltid.

Spelstil, vad gör dig till en bra hockeyspelare

Jag är en tvåvägsback med en offensiv framsida. Gillar att befinna mig i anfallszon och vara delaktig i anfallen. Ser att jag skall vara en tillgång i power play. Men som back är det givetvis fokus på att hålla tätt bakåt. Jag har bra spelförståelse, skridskoåkning och skott som alltid har varit en tillgång för mig på isen.

Björn säger "Joseph kommer vara en ledande spelare i vårt lag. Han är en rörlig back med bra skridskoåkning och med ett bra skott"

Målsättning med din hockey

Jag har ju kommit till Hanhals Kings för att få mer speltid. Hoppas på att utvecklas här så att jag kan ta kliv framåt. Älskar att spela hockey och som alla vill man nå så långt som möjligt. Viljan att nå framåt finns absolut där. Syns till hösten!

Joseph är tillbaka i hemstaden Göteborg och är grymt laddad för att ansluta till laget när tränaren kallar.

Peter Olsson
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub