Banner myclub ny hemsida

Kim Jonsson förlänger 2018/2019

Publicerad 2018-04-10 20:29
Kim jonsson myclyb banner

Arbetet med att forma truppen inför säsongen 18/19 är i full gång. En process där föregående säsongs prestationer och resultat analyseras, men där också kommande säsongs ambitioner är viktiga förutsättningar. Först ut att skriva på ett nytt kontrakt och därmed gå in i sin andra säsong i Hanhals Kings är backen Kim Jonson. Kim, 23 år, anslöt inför den gångna säsongen och kom då närmast från seriekollegan Halmstad.

En gedigen back, som spelar ett tryggt och enkelt backspel, men som också haft en betydande roll i både power play och box play. På 32 matcher blev det 5 mål och 6 assist från Kim klubba och han slutade på +3 i +/- statistiken den gångna säsongen

Sportchef Björn Erlandsson säger så här om Kims säsong:

  • Kim har gjort en riktigt bra första säsong hos oss. Tycker han har visat sin rutin från ett par säsongers spel i Hockeyettan, men att han också har utvecklat sitt spel under säsongen.
  • Känns toppen att han väljer att fortsätta sin hockeykarriär hos oss och jag övertygad om han göra ett kanonjobb kommande säsong. En kanonkille som kommer till träning och match med rätt inställning och som "gör jobbet" varje dag.

För Kims del var det ingen tvekan om att fortsätta spela i Hanhals:

  • Trivs kanon i klubben och i Kungsbacka. Har ett bra jobb som gör det enkelt att kombinera arbetet med hockeyn. Gillar också det klubben står för och de ambitioner som finns här, säger han

Vad säger du om säsongen som varit?

  • En OK säsong där vi blandat och gett en hel del. Tycker vi har spelat ett bra försvarsspel och stått upp bra mot topplagen, men haft det lite svårare när vi varit det lite mer spelförande laget. Något som vi måste försöka hantera bättre kommande säsong.
  • För egen del har det väl också varit OK. Har fått stort förtroende från Niclas och Emanuel och det är kul när man känner att kan vara med och bidra, fortsätter Kim

Dina förväntningar på kommande säsong?

  • Svårt att säga så här tidigt. Både för vår del och de övriga lagen återstår ju mycket innan man vet hur trupperna kommer se ut. Självklart är ju ambitionen att vi kan ytterligare några steg i vår utveckling, avslutar Kim.
Peter Olsson
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub