Kim Roussakoff förlänger 2018/2019

Publicerad 2018-04-11 20:50
Kim roussakoff myclyb banner

Spelare nummer två som är klar för spel kommande säsong är även det en Kim. Det är Kim Roussakoff, 22 år, som kommer spela med Hanhals Kings säsongen 2018/2019. Liksom sin namne anslöt han från Halmstad inför den gångna säsongen, men har annars Frölunda som moderklubb. En stabil, defensivt skicklig back, men som också under säsongen utvecklat sitt offensiva spel. På 32 matcher blev det 4 mål och 5 assist och +/- statistiken slutade på ±0.

När Kim summerar den gångna säsongen låter det så här:

  • En säsong där vi gjort det ganska bra, men inte fått till det riktigt. Tycker att vi gjort det helt OK under vissa delar av säsongen, men inte fått någon riktig kontinuitet i vårt spel och därmed inte presterat så bra som vi vill.
  • Liksom Kim Jonsson sa, tycker jag vi presterat vår bästa hockey mot topplagen, men att vi haft det tuffare när vi har varit det lite mer spelförande laget.

För din egen del, hur vill du summera året då?

  • Varit en utvecklande säsong, där jag byggt på med en till säsongs erfarenhet av seniorhockeyn. Har fått spela mycket och lärt mig mycket av det, säger Kim.
  • Har framför allt tagit för mig lite mer och känner mig allt säkrare och tryggare i mitt offensiva spel.

Vad vill du framför allt utveckla i ditt spel kommande säsong?

  • Vill bli bättre på allt, men tycker nog fortfarande att det är mitt offensiva spel och spelet med puck som kan utvecklas mest.

Vad några tveksamheter innan du bestämde dig för att fortsätta i Hanhals?

  • Nej, egentligen inte, säger Kim. Trivs väldigt bra här och det är en mycket bra miljö för att utvecklas som hockeyspelare. Bra upplägg med fysträning med Simon Meander och Niclas och Emanuel är två tränare som kan oerhört mycket hockey och som är bra på att förmedla det till oss spelare.

Sportchef Björn Erlandsson säger så här om Kim och att han fortsätter i Hanhals Kings:

  • En ödmjuk kille som vill mycket med sin hockey. Nyfiken på att utveckla sig både som spelare och människa. Det gör det oerhört roligt och stimulerande att jobba med honom och att ha honom i laget. Känns kanon att han väljer Hanhals Kings även nästa säsong.
Peter Olsson
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub