Lagkaptenen är klar för ytterligare en säsong

Publicerad 2018-05-07 20:06
Johan holmberg banner

Lagkaptenen är klar för ytterligare en säsong. Det är backen Johan Holmberg fortsätter i Hanhals Kings även säsongen 2018/2019. Johan, 27 år, som kom till klubben i slutet av säsongen 2015/2016 och då var med och spelade upp laget till Hockeyettan, går därmed in i sin tredje hela säsong med Hanhals Kings.

Johan är en rutinerad back rutin vad gäller spel i Hockeyettan och var under föregående säsong lagkapten. Han har, förutom Hanhals Kings, även representerat Grästorp, Borås, Helsingborg och Dalen i division 1 och totalt har Johan över 180 matcher på den här nivån. På meritlistan finns även spel i Norge och i Österrike. En del skador störde förra året och totalt blev det 24 matcher för Johans del. En säsong som han inte är nöjd med:

  • Alldeles för ojämnt både för min egen del och för lagets del för att man ska kunna vara nöjd. Det som framför allt stör är jag fick avsluta säsongen skadad och vid sidan av isen, istället för att vara med när det drog ihop sig. Nu ordnade det sig på ett helt OK sätt ändå, men frustrerande var det och det gör att jag är extra sugen på att göra en riktigt bra säsong nu, säger Johan.

Om du ser till lagets insats, vad är det då som kunde varit bättre?

  • Vi måste bli jämnare och stabilare. Tycker att vi blandar bra och dåliga prestationer för mycket. Grundspelet är riktigt bra och tycker också att vi har ett bra offensivt spel med pucken. Det som har avgjort flera matcher till vår nackdel är att vi gjort alldeles för många individuella misstag och det ska vi ta bort till nästa säsong.

Du låter revanschsugen?

  • Ja, det är jag. Nu kör vi på för fullt med försäsongsuppbyggnaden och vi ska tillsammans se till att göra en bättre säsong nästa år. Känns också som att serien kommer bli jämnare och då gäller det att vi alla höjer oss ett par nivåer, fortsätter Johan.

Sportchef Björn Erlandsson är nöjd med att Johan stannar i Hanhals Kings även nästa säsong:

  • En riktigt spelskicklig back, med rutin och bra ledaregenskaper, som det känns fantastiskt bra att vi lyckats förlänga med ett år till, säger Björn. Johan är en av seriens bästa backar med pucken och väldigt viktig för oss i just spelet med puck.
  • Med Johan klar så tar vi ett bra kliv med att skapa en bra och skicklig backuppsättning till kommande säsong, avslutar Björn.
Peter Olsson
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub