Banner myclub ny hemsida

Lukas Hansson är nästa spelare att skriva på

Publicerad 2017-04-21 12:29

En forward som anslöt till Hanhals Kings i slutet av föregående säsong har nu skrivit på ett kontrakt som innebär han blir kvar med Kungsbacka ishall som hemmaplan. Det är Lukas Hansson är klar och som därmed stannar på västkusten. Lukas, 20 år, kom till Hanhals strax innan transferfönstret stängde och hann med att spela fem matcher innan säsongen var slut. På dessa matcher blev 1 mål och 3 assist och han bidrog på ett bra sätt till säsongens starka avslutning.

En Göteborgskille med Bäcken som moderklubb och som spelat juniorhockey i Växjö och Tingsryd. Till Hanhals kom han från Tingsryd, där han var med och kände på spelet i Hockeyallsvenskan Under föregående säsong var han även utlånad till Nybro i Hockeyettan.


Sportchef Björn Erlandsson säger så här om Lukas:

- En bra spelare som besitter ett antal spetsegenskaper. Bra skridskoåkare och han har även ett vasst och giftigt skott.

- Lukas är också ett exempel på en spelare som samlat på sig en hel del erfarenheter i olika miljöer och som nu vill ta nästa steg. Kul att han då väljer att göra det hos oss, fortsätter Björn.


Lukas själv håller med om att det finns bra förutsättningar att ta rejäla kliv i Hanhals:

- Fick verkligen mersmak efter mina matcher förra säsongen och det känns oerhört bra att bli kvar här, säger Lukas. Tror jag kommer ha stor nytta av att ha kommit in det hela redan och jag har en klar bild av hur det fungerar här.

- Ambitionen från min sida är att komma in i seniorspelet på "riktigt" och då framför allt att bli bättre på att fatta rätt beslut ute på isen.

- Sedan behöver jag också bli starkare och rejälare i mitt spel och där känns försäsongsupplägget som Simon Meander håller i perfekt för min del. Jag får verkligen bra förutsättningar här och nu är det upp till mig själv att ta vara på dessa möjligheter, avslutar Lukas.


Lukas är redan på plats och tränar med laget under den gemensamma försäsongen.

Nyheter via RSS
Levererat av MyClub