Banner myclub ny

Målvakt flyttar hem från USA

Publicerad 2019-05-09 17:52
Goalie myclub
Då är målvaktsparet spikat inför kommande säsong. Ersättaren till Arvid Söderblom hämtas från andra sidan Atlanten. Det är 24-årige Mathias Israelsson som är klar för Hanhals Kings. Mathias, som har Kungälv som moderklubb, flyttar nu efter sex år i USA, hem till Göteborg.

Säsongen 2013/2014 flyttade Mathias till USA och spel i USHL. Efter två säsonger där blev det college och spel i NCAA, där han representerat Northern Michigan University i tre säsonger och nu senast Minnesota State University. Innan flytten till USA blev det fyra säsonger i Frölunda, där han var med och vann SM-guld för U16, J18 och J20. Säsongen 2012/2013 var han även utlånad till Odense i danska högstaligan.

Det är med andra ord en rutinerad och erfaren målvakt som nu ansluter till Hanhals Kings. EN målvakt som målvaktstränare, Mikael Sandberg ser fram emot att få jobba med på kontinuerlig basis.

  • Jag har känt och jobbat med Mathias i över 10 år och han har varit med på våra Goalieweek i Kungsbacka under alla år, säger Mikael. Ska bli riktigt roligt att få möjligheten att tillsammans med Mathias utveckla hans spel under en hel säsong.
  • Mathias är ett meriterat nyförvärv som kommer betyda mycket för Hanhals Kings. Han är en bra tekniskt skolad målvakt som kommer ge laget chans att vinna många matcher kommande säsong. Dessutom en riktigt bra karaktär, fortsätter Mikael.

Mathias beskriver sig själv som målvakt med följande ord:

  • Hybridmålvakt som blandar stående och sittande räddningar. Överlag bra tekniskt och reaktiv målvakt. Älskar att spela med klubban. Har väl mina styrkor i returkontroll, spelet med klubban, och fotarbetet.

Varför blir det Hanhals Kings kommande säsong?

  • Att få jobba med Mikael Sandberg och att få speltid är de två största faktorerna. Har också tidigare jobbat med Simon Meander på somrarna och han är en grym fystränare. Känns som Hanhals Kings har något bra på gång och satsar relativt ungt med spelare som vill jobba hårt och tror på att ta sig upp i seriesystemet.

Vad hoppas du kunna bidra med, när du nu flyttar "hem"?

  • Jag vill bidra med ett spel som ger oss chansen att vinna matcher varje kväll. Ska också se till att "stjäla" några matcher. Sprida glädje, vinnarattityd, och bra träningsvanor som pushar andra ska jag också se till att bidra med, svara Mathias.

Du har tillbringat sex år i USA. Vad har varit bäst med dessa sex år?

  • Det bästa med mina år i USA har varit att få uppleva allt kring collegelivet och den hårda hockeykulturen som är i Nordamerika. Tycker jag utvecklats mycket både som målvakt, men också som person utanför isen.
Peter Olsson
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub