Banner myclub ny hemsida

Markus Ruuskanen poängstark forward

Publicerad 2020-07-25 21:57
Markus ruuskanen3
Markus, född i Sverige med finsk pappa är nu klar för klubben. Han har imponerande 1,56 i poängsnitt under sina år i U16 Elit, gjorde seniordebut som 18-åring. Känt på spel i finska högsta ligan. Nu återförenas han med Janne som han haft som tränare både i Borås och Rögle.

Jag föddes i Landskrona år 2000, min pappa är finsk & mamma är svensk. Jag startade min hockeykarriär i IF Lejonet. Där tillbringade jag mina ungdomsår innan det var dags att flytta till Rögle och spela U15. Fick känna på spel i U16 ett år tidigare. Startade sedan på Rögles hockeygym där jag stannade ett år. År två valde jag att flytta upp till Skellefteå.

Anledningen till att jag valde att lämna Rögle för Skellefteå var framför allt utmaningen. Sedan hade även min tidigare tränare flyttat upp från Rögle samt att Skellefteå är en intressant klubb. En kul utmaning som jag inte ville tacka nej till. Spenderat mina tre senaste säsonger där.

Säsongen 2018/2019 var väldigt framgångsrik för mig. Gjorde 35 poäng på 45 matcher i SuperElit och fick då göra min seniordebut det året som 18 åring.

Förra säsongen

Startar den i Skellefteå J20 och avslutar sedan i Liiga, Finland. Började tyvärr säsongen med en ryggskada, borta första 16 veckorna på säsongen. Kände att jag tappade rejält fysiskt och det blev svårt att komma igång. Utlåning var ett måste för att få fler matcher. När det var uppehåll i J20 lånades jag ut till Borås HC. Jag känner ju Janne som då var tränare där sedan mina år i Rögle.

Skadan gjorde att jag kände att sejouren med Skellefteå var över. Efter lånet till Borås var det dags att göra debut i Finland. Min pappa är ju från Finland och därför kunde jag bo hos farmor när jag testade på spel i deras J20 liga (samma som SuperElit). Fick en perfekt avslutning på det äventyret med att spela 4 matcher i deras Liiga (samma som SHL).

Varför blir det Hanhals Kings för din del kommande säsong?

Jag har väntat länge innan jag bestämt mig och det gör att jag sett hur laget formats. Känns som ett mycket bra lag som känns spännande att vara en del av. Jag känner ju Janne sedan innan och jag vet vilket typ av hockey han vill spela vilket var en stor del i mitt beslut.

Efter en svajig säsong bakom mig vill jag få lite stabilitet och hoppas på mycket speltid med Hanhals Kings där jag hoppas kunna ta nästa steg i min utveckling.

Björn är mycket nöjd med att få en välutbildad hockeyspelare i Markus som kommer bidra starkt i offensiven kommande säsong.

Spelstil, vad gör dig till en bra hockeyspelare

Spelförståelse är det som jag håller högst. Jag gillar att lira och älskar att göra mål. Offensiven är det som jag gillar mest som ytterforward. Skottet och målsinnet är givetvis en stor styrka som jag vill jobba vidare på. Jag hoppas på att kunna producera många poäng i Kungsbacka ishall.

Utanför isen?

Då mitt intresse förutom träning är golf, går mycket tid till det. Sedan har givetvis sommaren bestått i att träffa så många kompisar hemma i Landskrona som möjligt innan flytten går till Kungsbacka.

Peter Olsson
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub