Banner myclub ny

Meriterad back ansluter till truppen ikväll

Publicerad 2020-01-15 16:38
Mathiasporseland
Photo: HC Dynamo Pardubice
Idag blev det klart att Mathias Porseland ansluter till vår A-lags trupp. Mathias har skrivit på ett tillsvidare avtal med klubben. ”Vi tar en vecka i taget” säger Mathias när vi når honom på telefon.

Med över 150 matcher i SHL, närmare 150 i KHL, 188 i Liiga och 88 st i Hockeyallsvenskan samt spelat i fyra länder/ligor får klubben in den mest meriterade spelaren på mycket länge. Vi på Webb blev ju väldigt nyfikna varför Mathias valt att spela med Hanhals Kings närmaste tiden.

Hösten 2016 berättade Mathias att han senast tränade med klubben. Han var då mellan två kontrakt och körde en månad med A-laget. Nu är situationen annorlunda, Mathias återvände hem till Göteborg efter en sejour i tjeckiska ligan. Utan kontrakt inför denna säsong hoppades han på ett det skulle lösa sig under landslagsuppehållet i tidig höst. Men pga en skada i fingret som han ådrog sig under en träning med Frölunda J20 fick det istället bli rehab hela hösten.

Efter snack med hans agent kontaktades Björn Erlandsson, Sportchef i klubben och man kom överens om att Mathias börjar träna med klubben i måndags. Vid lunch idag blev det klart med övergången från HC Litvinov.

4 olika ligor i 4 olika länder, vi frågade vad Mathias tycket om de olika ligorna?

Liiga had jag helt klart min bästa tid där jag utvecklades mest som spelare. Men Tjeckien var verkligen roligt med tanke på det galna intresset bland supporters. Hockey är verkligen nummer ett i Tjeckien. KHL spelade jag tre säsonger. Tog steget från Finska Liiga över till Tjeckiska - HC Lev Praha och gjorde 40 matcher där. Säsongen efter var det dags för Admiral Vladivostok där det endast blev 34 matcher innan jag trejdades till Vityaz Podolsk där jag sedan stannade säsongen 14/15. Efter åren i KHL vände jag hem till SHL och Brynäs där jag spelade en säsong innan jag tog steget tillbaka till Liiga i Finland. Gjorde två säsonger till hos HPK, totalt 4 säsonger. Tjeckien 18/19 blev mindre lyckad så därefter vände jag hem till Göteborg.

Mathias är ursprungligen från Hisingen där han började sin karriär innan han som junior flyttade till Frölundas organisation. Där stannade han 4 säsonger innan äventyret började och som nu fortsätter i Hanhals Kings.

Peter Olsson
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub