Nästa nyförvärv ansluter från Småland

Publicerad 2018-05-08 21:42
Robin carlsson banner

Från Småland kommer nästa nyförvärv till Hanhals Kings. Det är forwarden Robin Carlsson som är klar för spel kommande säsong. Robin, 21 år, kommer närmast från HA 74 där han spelat de två senaste säsongerna. Moderklubben är Nässjö och där har Robin fått sin hockeyutbildning genom ungdomslag och hockeygymnasium. Inför säsongen 2016/2017 blev det en flytt till HA 74 och då var han med och spelade upp klubben till Hockeyettan.

Robin beskriver sig själv som hockeyspelare på följande sätt:

  • En skridskostark forward som försöker spela med hög fart och gå rakt på mål, säger han. Försöker självklart bidra med hårt jobb över hela banan, men ser mig själv framför allt som en offensiv kraft.

Varför blev det Hanhals för din del?

  • Har fått ett väldigt seriöst intryck av klubben, där de mesta verkar vara genomtänkt både på kort och lång sikt. Björn har varit tydlig med vad de vill, men också vilka förväntningar de har på mig och i vilken roll de ser mig i lagbygget.
  • Utifrån våra samtal blev det ganska snabbt ett lätt beslut för min del, fortsätter Robin. Känslan är att jag kommer komma till en förening där det finns alla möjligheter att fortsätta utvecklas som hockeyspelare.

Du har ju mött Hanhals ett antal gånger senaste säsongen. Vad är dina intryck av laget från dessa matcher?

  • Ett spelskickligt lag som är bra i spelet med puck. Spelar med hög fart och är giftiga i offensiven. Tycker att Hanhals spelade en rolig hockey som jag gillar och som jag förhoppningsvis kan bidra till att utveckla ytterligare.

Sportchef Björn Erlandsson säger så här om Robin:

  • En målskytt som har stora möjligheter att utveckla sitt offensiva spel. Går rakt på mål och med sin fart skapar han mycket i anfallszon. Han kommer passa bra in i vår hockey och tillsammans ska vi se till att han tar nästa steg i sin hockeyresa. Kul att han väljer att spela för oss kommande säsong, avslutar Björn.

Robin flyttar till västkusten i slutet av sommaren och ansluter till laget i början av augusti.

Peter Olsson
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub