Banner myclub ny

Niklas Svensson återvänder till Hanhals Kings

Publicerad 2017-07-19 09:11

Centern Niklas Svensson återvänder till Hanhals Kings och klar för spel kommande säsong. Niklas, 25 år, avslutade säsongen 2015/2016 i Hanhals och var då en starkt bidragande orsak till att klubben tog klivet upp i Hockeyettan. Kållered är moderklubben och efter juniorspel i Mölndal och Sunne har det blivit ett antal säsonger i Hockeyettan. Nästan 150 matcher i Hockeyettan har det blivit för Niklas del och han har även testat på spel i Dansk högstaligan. Föregående säsong inleddes i Norge och avslutades med play off-spel i Ulricehamn.


Sportchef Björn Erlandsson säger så här om värvningen av Niklas:

- En spelare med en oerhört hög potential och som är skicklig i det "svåra" spelet. Pucksäker, bra i power play och duktig på att hitta lösningar i trängda lägen. Dessutom är han en bra avslutare och har ett riktigt bra skott.

- Niklas visade, när han var hos oss i slutet på säsongen 2015/2016, att han är en spelare som kan avgöra matcher och som också gör sin omgivning bra. Jag är övertygad om att han kommer bidra på ett tydligt sätt i vår offensiv kommande säsong, fortsätter Björn.


Niklas själv ser fram emot återkomsten till Kungsbacka och att också återförenas med tränaren Niclas Högberg.

- Ska bli riktigt kul att spela med Hanhals igen och denna gång i Hockeyettan, säger han. Imponerad av det man gjorde förra året och förhoppningsvis kan vi ta något steg till i år.

- En starkt bidragande orsak till att det blir Hanhals för min del är att Niclas är tillbaka som tränare. Han var ju tränare när jag var här senast och jag gillade hans sätt att leda laget på då.


Vad är det som gör Niclas Högberg till en tränare som du gillar?

- För det första är han oerhört kunnig och det gör att man får respekt för det han säger och hans idéer om hur vi ska spela och uppträda på isen. Sedan har en bra förmåga att få ihop gruppen på ett bra sätt och verkligen få ut max av laget.

- En annan styrka han har är att han är skicklig på att utveckla individen och att jobba med detaljerna hos varje spelare.


Vad har du för egna förväntningar på säsongen?

- Hoppas kunna bidra på ett bra sätt till att vi vinner matcher och utvecklar vårt spel. Har nu hittat en lösning där jag kan kombinera hockeyn med ett jobb och också på här på västkusten, fortsätter Niklas.


Niklas bor sedan en tid tillbaka i Göteborg har anslutit till truppen och lagets förberedelser inför kommande säsong.

Nyheter via RSS
Levererat av MyClub