Banner myclub ny

Nu firar han 10 år i klubben med nytt kontrakt

Publicerad 2019-03-21 19:06
Bob myclub
Fotograf: Peter Olsson
Den mycket omtyckta Fredrik ”Bob” Johansson kommer även kommande säsong representera Hanhals Kings och därmed fylla på sitt redan imponerande konto med spelade matcher i Hanhals-tröjan. Fredrik, 26 år, går därmed in i sin tionde säsong i klubbens A-lag.

Det blev ännu en tuff säsong för Fredrik som förstördes av en skada som gjorde att han blev borta i över tre månader från spel. Lagom till säsongens största publiksiffra i samband med Trekronorsmatchen gjorde Fredrik comeback och spelade sedan resten av säsongen och Playoff. Det blev totalt 23 matcher, 4 mål och tre assist.

Fredrik säger att han oerhört sugen på att dra igång nästa säsong. Fredrik som är en pålitlig poängplockare har haft svårt sista två säsongerna att nå upp till nivån åren innan.

Fredrik säger så här om säsongen som varit

"För lagets del har den varit jättebra. Bra resultat och ett spel som stundtals sett fantastiskt ut. Vi tyckte innan säsongen startade att vi skulle vara med och fajtas om en topp 5 placering, vilket vi klarade av. Allettan blev väl inte riktigt så som vi tänkt oss. Men klarade ändå att ta oss till Playoff. Vi ska vara ödmjuka och samtidigt stola med året"

När vi frågar Niclas Högberg säger han så här om Fredrik

"En riktig kulturbärare för Hanhals Kings. Oerhört viktig spelare för oss med sitt hårda jobb och fysiska spel. Växer för varje säsong och är en klasspelare i sin roll i HockeyEttan och en kille som sprider positiv energi runt sig i omklädningsrummet. Var borta länge pga skada i år. Var enormt viktig när han kom tillbaka under Allettan och Playoff. Ska bli riktigt kul att följa #14 i våran tröja även nästa säsong"

När vi frågar Fredrik om hans egna prestation säger han

"Personligen så blev det tyvärr en väldigt hackig säsong, en skada stoppade mig från spel i cirka 3 månader. Tycker ändå att utifrån det så gör jag en klart godkänd säsong. Oerhört sugen på att dra igång säsong 19/20 snarast"

Tidigare när vi frågat Björn, Sportchef säger han

"En oerhört nyttig spelare och som är väldigt jobbig att möta för våra motståndare. Han klarar också av olika roller i spelet och är väldigt nyttigt både i det offensiva och defensiva spelet. Det som jag också gillar hos Fredrik är att han, trots att han varit med många år nu, fortfarande har stor utvecklingspotential. Det är han också införstådd med och han verkligen beredd att lägga ner jobbet för att kunna nå denna potential. Ett föredöme för ungdoms- och juniorspelare i klubben när det gäller vägen till framgång"

Peter Olsson
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub