Ny forward förstärker klubben inför slutskedet av säsongen

Publicerad 2020-01-22 11:51
0ced2e9a b373 46b0 a63b 73c79dfcbed7
Fotograf Christian Wahlgren / Pucksnack
Simon Morberg med moderklubb Bäcken HC, senast i Tyringe SoSS ansluter till klubben efter att ha avslutat sitt kontrakt med Tyringe i förväg.

Säsongen går mot sitt slut och Björn Erlandsson Sportchef är i full gång med att förstärka truppen till slutet av säsongen. Senaste veckan förstärkte ju klubben även med rutinerade backen Mathias Porseland som gjorde tre matcher för klubben

Hockeykarriären för Simon startade i Bäcken HC och som 15 åring anslöt han till Frölunda. Där gick han hockeygymnasiet och spelade i Frölundas U16 Elit lag. Det var mina tre roligaste år hitintills i livet säger Simon. Samtidigt var det väldigt framgångsrikt med 35 poäng på 32 matcher. Efter J18, J20 och debut i SHL bar det sedan av till USA där han spenderade två säsonger i NAHL, juniorligan i USA. Jättekul upplevelse. Hockeyn på mindre rink var roligt, spelet mer fysiskt, annat typ av spelsystemet än hemma. Jag lärde mig att vara starkare på pucken & jobba på små ytor.

Väl tillbaka i Sverige blev det Troja säsongen 18/19, varför det? Johan Benker hade jag som tränare sista året i Frölunda J20, han var då assisterade i Troja. Ringde honom och kollade om det fanns plats i laget. Jag fick kontrakt. Spelade en defensiv roll, sikta på att avancera till en större roll men fick inte det. Ville få mer speltid i seniorhockey och sökte mig av den anledningen till ett lag längre ner i tabellen och fick då bra kontakt med Tyringe.

Vad säger du om årets säsong och hur kommer det sig att du ansluter till Hanhals Kings nu?

Vi har haft en kämpig säsong i Tyringe. Vi har haft ett ganska svagt lag och inte riktigt fått till spelet. Jag har haft fantastiska tränare & grabbarna i laget har varit kanon. Tyringe är en väldigt bra förening men det sociala livet har varit utmanande. Efter att motgångarna blev för stora längtade jag hem till Göteborg. Hockeymässigt är jag nöjd med min utveckling. Men tålamodet tog slut med för många förluster. Jag bestämde mig för att avsluta samarbetet och kom överens med Philip (sportchef Tyringe) att jag lämnar klubben omedelbart, inget lätt beslut men rätt för mig.

Så i måndags ringde Björn och frågade om jag var sugen på att börja i Hanhals Kings, Då jag känner mig i bra form och vill komma igång i ny klubb så fort som möjligt blev det ett kort övervägande innan jag tackade ja. Jag gillar Hanhals Kings spelide och känner att jag kan komma in och bidra direkt dessutom känner jag många i laget. Det blir ett kontrakt för resten av säsongen. När vi frågar Simon om han kan tänka sig spela i Hanhals Kings nästa säsong, svarar han utan att tveka. Ja!

Vi frågade vad Simons mål är i framtiden svarar han. Mitt mål är att få en större roll inom seniorhockeyn som jag hoppas leder till spel i hockeyallsvenskan inom några år. Just nu gäller det att få mer speltid i seniorhockeyn för att fortsätta utvecklas.

Simon gör debut ikväll mot Vinnerby

Peter Olsson
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub