Ny forward klar för klubben

Publicerad 2018-11-29 19:37
Philip elgest l profil
Truppen fylls på och nu är det forwarden Philip Elgestål som är klar för spel med Hanhals Kings resten av säsongen. Philip, 19 år, har Kungälvs IK som moderklubb och har tillbringat sin juniortid i Frölundas organisation. Säsongen 2017/2018 var han lagkapten för J20 Superelit-laget och på 43 matcher gjorde Philip 14 mål, 30 assist och totalt 44 poäng. Närmast kommer han från spel i USA och klubben Central Illinois Flying Aces. Debuten i Hanhals skedde i går i segermatchen mot Dalen. Matchen slutade 5-3 till Hanhals och Philip inledde sitt spel i klubben genom att göra 1-0 målet. Det blev även en assist fram till Filip Ros 5-2 mål.

När Philip ska beskriva sig som hockeyspelare säger han så här:

  • Jag är väl en offensiv forward med ett snabbt skott och som lever mycket på min skridskoåkning. Försöker alltid göra jobbet, både offensivt och defensivt, och därmed göra det möjligt skapa offensiva lägen.

Varför blev det spel i Hanhals Kings?

  • När jag bestämt mig för att flytta hem från USA, kändes Hanhals Kings som det absolut bästa alternativet. Gillar sättet som man spelar på och tror att jag kan utveckla mitt spel här på ett bra sätt.
  • Känner några som spelar i laget sedan innan och de har också haft mycket gott att säga om hur det fungerar i klubben och det spelade självklart också in i mitt beslut.

Vad har du för förväntningar på din och lagets säsong?

  • För egen del vill jag komma in i seniorspelet så bra och snabbt som möjligt. Det är en viss skillnad jämfört med spelet som junior och nu senast spelet på liten rink i USA. Vill bli så bra som möjligt och hoppas självklart att ta nästa steg här i Hanhals Kings.
  • För lagets del handlar det väl om att bli bättre och bättre hela tiden. Nu är vi med och fightas om en plats i Allettan och det vore ju kul om vi kunde lyckas med det. Samtidigt är jag väl medveten om klubbens långsiktiga strategi och jag vill gärna vara med på den resan, avslutar Philip.

Sportchef Björn Erlandsson är mycket nöjd med att få in Philip i laget:

  • En spelare som vi känner till väl sedan sin tid som junior i Frölunda. Vi hade en dialog redan förra året och ville ha hit honom då. Kul att vi lyckas nu istället.
  • En stark skridskoåkare som också kan göra en del poäng. Philip kommer spetsa vår offensiv ytterligare och det visade han ju direkt i gårdagens match, avslutar Björn.

Philip är som sagt redan på plats och har hunnit med sin debut i Hanhals Kings. Närmast väntar nu match mot Kalmar på söndag och då på bortais.

Peter Olsson
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub