Banner myclub ny hemsida

Ny målvakt klar för kommande säsong

Publicerad 2018-04-14 20:46
Arvid s derblom myclyb nyhetsbanner 500x150
Fotograf: Peter Olsson

Även nyförvärv nummer två är känd för hanhalspubliken. Det är målvakten Arvid Söderblom som är klar för Hanhals Kings kommande säsong. Arvid, 18 år, kommer även han närmast från Frölunda och liksom Pontus Andreasson har han redan provat på spel för Hanhals. Under den gångna säsongen var han inlånad i två matcher och gjorde då två riktigt starka insatser. Han har även under året fått känna på SHL-spel genom ett inhopp i en match (där han höll nollan).

Moderklubben är Hovås och genom spel i Frölundas U16, J18 och J20 är han nu redo att ta steget in i seniorhockeyn. Under sina år i juniorhockeyn har det inte bara blivit klubbhockey. Arvid har även ett antal landskamper i de olika ungdoms- och juniorlandslagen på kontot.

Arvid ser fram emot att representera Hanhals och få spela seniorhockey i Hockeyettan kommande säsong:

  • Verkligen, ska bli grymt inspirerande att få fortsätta utvecklas i Hanhals, säger han. Fick ju möjligheten att testa på det redan under förra säsongen och det gav mersmak.
  • Även om det inte är så stor skillnad för en målvakt när det gäller olikheter mellan junior- och seniorhockey, blir det trots allt en omställning. Känner mig dock redo att ta nästa steg.

På frågan om sina styrkor som målvakt säger Arvid så här:

  • Har väl en ganska bra teknik och försöker jobba med att hela tiden ha rätt position och var tät. Genom mitt spel försöker jag skapa lugn och trygghet till övriga i försvarsspelet.

Det är flera målvakter som spelat i Hanhals de senaste åren som tagit sig uppåt i seriesystemet och nu spelar i Hockeyallsvenskan eller SHL. Hur ser du på det och har det någon betydelse för din del?

  • Tyder ju på att det är en riktig bra miljö i Kungsbacka för oss målvakter och det är självklart väldigt positivt. Samtidigt betyder det inget om du inte är beredd att själv göra jobbet som krävs för att bli bättre.
  • Jobbar du stenhårt varje dag och med rätt styrning blir det till slut framgångar och där känns det som om Hanhals är en mycket bra klubb att vara i, fortsätter Arvid.

Det är en riktig nöjd sportchef som säger så här om Arvid:

  • En riktigt bra målvakt som förutom sitt stabila grundspel även har förmågan att stänga till helt och rada upp avancerade räddningar. En målvakt som kommer hjälpa oss vinna jämna och täta matcher kommande säsong.
  • Arvid är en kille med rätt inställning till sin hockey och tillsammans med våra ledare kommer han ta ytterligare steg i sin utveckling, avslutar Björn
Peter Olsson
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub