Banner myclub

Nyförvärv från Hockeyallsvenskan

Publicerad 2018-09-21 21:00
Mattias elfstr m banner
Hanhals Kings fyller på truppen med ett meriterat nyförvärv. Det är forwarden Mattias Elfström som är klar för spel säsongen 2018/2019. Mattias, 21 år, har Härryda som moderklubb och tillbringade sin tid i ungdomshockeyn i Göteborg.

2013 bar det av till Malmö och hockeygymnasiet där. Efter fyra år i Malmö Redhawks organisation, där det även blev några SHL-matcher, blev det 2017 en flytt till Västervik och Hockeyallsvenskan. En liga som Mattias även provade på under sin tid i Malmö och då som utlånad till IK Pantern. Totalt har han 71 matcher i Hockeyallsvenskan på kontot.

Mattias är en offensivt skicklig spelare som allt som oftast är med i poängprotokollet. Sista året i J20 SuperElit gjorde han 43 poäng på 36 matcher och under förra säsongen i Hockeyallsvenskan blev det 9 poäng, fördelade på 5 mål och 4 assist.

Sportchef Björn Erlandsson är mycket nöjd med att ha landat Mattias till Hanhals Kings:

  • Mattias är en riktigt skicklig forward med blick för målet, säger Björn. Han kommer göra vår offensiv både bredare och spetsigare och det känns fantastiskt bra att han väljer att fortsätta sin hockeyresa hos oss.
  • Välutbildad och rejält med erfarenhet från spel på en högre nivå är egenskaper som betyder mycket för vår grupp. Är övertygad om att Mattias kommer bidra mycket med sitt spel själv, men också göra övriga spelare bättre, fortsätter Björn.

Mattias själv ser också fram emot att representera Hanhals Kings:

  • Ska bli kul att försöka hjälpa Hanhals Kings fortsätta utvecklas och ta nästa steg, säger han. Han fått ett bra intryck så här långt och här finns verkligen bra förutsättningar.
  • Har varit med och tränat med laget i en vecka och det är hög nivå på träningar och det är en grupp som vill framåt.

Vad hoppas du kunna bidra med?

  • Har ju mina styrkor i det offensiva spelet, men mina förväntningar på mig själv är att verkligen bidra i spelet över hela banan. Tycker också att jag har en hel del erfarenhet, som ska komma till nytta här.
  • Klubben har ambitioner och det känns inspirerande att vara en del av en organisation som vill utvecklas på alla plan.

Mattias har som sagt tränat med laget en vecka och är spelklar till lördagens bortamatch mot KRIF.

Peter Olsson
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub