Nyförvärv från Kiruna

Publicerad 2017-05-19 11:11

Nästa bit i 2017/2018 års lagbygge är en stabil pjäs från Kiruna. Det är backen Martin Eriksson som är klar för spel med Hanhals Kings kommande säsong. Martin, 21 år, är född och uppvuxen Kiruna (även om han bodde en kort sejour som barn på västkusten) och har spelat med Kiruna IF hela sin hockeykarriär. De två senaste säsongerna har han tillhört A-laget och skaffat sig rutin från spel i Hockeyettan, Allettan och Play off-spel. Med sina 190 cm och 90 kg bidrar han med rejält och stabilt backspel och det är detta spel han nu tar med sig till Kungsbacka och Hanhals.


På frågan om hur han är som back svarar Martin följande:

- Försöker vara en tvåvägsback, men där jag tycker att jag har mina styrkor i det defensiva spelet. Använder min storlek, som jag kombinerar med bra skridskoåkning, och på så viss spelar ett rörligt backspel. Vill självklart utveckla hela mitt spel, men det är väl framför allt i det offensiva spelet som jag tycker att jag har en hel del att förbättra.


Nu blir det flytt söderut och till västkusten. Varför blir det så?

- Känner att jag vill utvecklas både som spelare och människa och då kan en flytt och ett miljöombyte vara en del i att skapa denna utveckling. Trivs verkligen bra i Kiruna, både som stad och hockeylag, men känner att det här är rätt just nu.


Varför blev det då Hanhals?

- Har haft ett antal samtal med både tränare Niclas Högberg och sportchef Björn Erlandsson och båda har verkligen gett ett bra intryck av klubben och hur man jobbar, så jag kände tidigt att det här kan bli riktigt bra. Har även varit nere och tittat på hallen och de träningsmöjligheter som finns där och även det gör att det finns riktigt bra förutsättningar att utvecklas som hockeyspelare i Kungsbacka.

- Så när jag tänkte igenom mina intryck och det jag fått se och höra var det ett enkelt val. Klubben känns oerhört seriös och jag tror att jag kan ta nästa steg som hockeyspelare i klubben, och det är något som jag prioriterar högt, fortsätter Martin.


När ansluter du till laget?

- Jag och min flickvän flyttar ner i sommar, så när laget återsamlas i augusti är jag på plats, avslutar Martin.


Sportchef Björn Erlandsson säger så här om Martin:

- Martin har gjort ett väldigt gott intryck när vi samtalat och när vi träffats. Vi har också fått väldigt goda vitsord om honom från hans nuvarande klubb, Kiruna IF.

- I vårt jobb med lagbygget har vi letat efter en back med lite storlek och stabilitet och i Martin har vi hittat det. Ska bli riktigt spännande att få jobba tillsammans med honom kommande säsong, avslutar Björn.

Nyheter via RSS
Levererat av MyClub