Banner myclub

Nyförvärv från NAHL

Publicerad 2018-06-17 09:51
Anton sandberg banner

Nu är det dags att presentera ett nyförvärv på backsidan igen. Det är 21-årige Anton Sandberg som är klar för spel med Hanhals Kings kommande säsong. Anton är från Göteborg och spelade sin ungdomshockey i Frölunda. Inför starten av gymnasiet blev det en flytt till Örebro, där han tillbringade tre juniorår. Efter avslutade gymnasiestudier blev spel med Karlskrona och i J20 SuperElit. Säsongen 2017/2018 innebar en flytt över Atlanten och spel med Lone Star Brahmas i NAHL.

Anton är ännu en "västkustkille" som sportchef Björn Erlandsson känner väl till, både från ungdomsåren men även från juniorhockeyn och han säger så här om lagets senaste tillskott:

  • En spelskicklig back som hanterar och vårdar pucken på ett bra sätt. Är duktig på att få igång spelet med puck från egen zon. Anton är väl en ingen poängmaskin, men hans spel ligger ofta bakom ett bra och effektivt anfallsspel.
  • Det är dessutom en bra kille vid sidan av isen med bra ledaregenskaper, vilket hans historik som kapten och assisterande kapten i flera lag och klubbar visar, fortsätter Björn.

Anton själv ser fram emot att komma "hem" igen:

  • Ja, det ska bli riktigt kul att få komma tillbaka till Göteborg och få chansen i Hockeyettan, säger han. Har varit iväg några år nu och skaffat mig massor med erfarenhet från lite olika platser och framför allt från olika typer av hockey.

Hur vill du beskriva dig som spelare?

  • Det är väl lite grann som Björn säger, det vill säga en ganska spelskicklig back med ett bra förstapass. Försöker vara rörlig och spela mig ur situationer. Har en hyfsad speluppfattning och försöker vara smart på isen och se till att fatta snabba och rätta beslut.

Varför blev det Hanhals Kings för din del kommande säsong?

  • Känner att spel i Hockeyettan kan passa mig bra nu i min hockeyutveckling och Hanhals blir då ett perfekt val för min del. En klubb som tar steg för steg och som kan erbjuda en kanonmiljö, både vad gäller faciliteter och oerhört kunniga ledare.
  • Sedan ska det bli riktigt kul att återvända till västkusten, fortsätter Anton.

Hur ser du på övergången från juniorhockeyn till spel i Hockeyettan?

  • Kommer ju självklart bli en omställning som kräver ett annat spel och lite andra beslut. I Hockeyettan möter du spelare som är mer erfarna och det blir än viktigare att undvika misstag.
  • Sedan är spelet i seniorhockeyn mer uppstyrt och med en tydligare fördelning av vad varje spelare ska göra ute på isen. Fick visserligen ingen istid på match, men under min tid i Karlskrona fick jag vara med och träna med SHL-laget under nåra månader, och det var oerhört nyttigt och lärorikt för min del.
  • Nyckeln för att lyckas i Hockeyettan blir nog att kunna behålla min kreativitet med puck och samtidigt hålla sig till lagets bestämda spelidéer och spelsätt, avslutar Anton.
Peter Olsson
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub