Nysatsning på J18/J20

Publicerad 2018-07-30 21:38
Nysatsning j18 j20 banner
Vår Sportchef Björn Erlandsson berättar att hans vision sedan han tog över rollen som Sportchef i klubben alltid har varit att etablera ett bra J18 och J20 lag. För att kunna fortsätta vår utveckling mot ett starkare A-lag och med egna talanger krävs antingen ett J18 eller J20 i Elit säger Björn.

En del i Hanhals Kings strategi är att locka till sig unga talanger som samtidigt väljer idrottsinriktning på gymnasiet och kan träna hockey i ishallen några timmar per dag. För att vara en attraktiv förening för dessa ungdomar krävdes ett A-lag i Division 1, nästa steg blir då att etablera J18 eller J20 i Elit. Får Hanhals Kings till detta kommer det underlätta Björns rekryteringsjobb i framtiden med att locka till sig fler spelare till föreningens seniorverksamhet.

Ett steg i denna satsning är givetvis tränarna. Björn berättar att han är mycket nöjd med årets tränarpar. Där vi får in erfarenhet utifrån tillsammans med en rutinerad tränare från klubben som gått hela vägen från Hockeyskolan och nu till Juniortränare.

Från Frölunda Indians kommer Thomas Heden som närmast tränat Frölundas J20 lag i Superelit. Thomas har växt upp i Frölundas miljö och som spelare slutade han sin karriär rätt tidigt men har varit tränare länge inom Frölundas organisation. Thomas har jobbat tillsammans med Björn under några år som huvudledare i TV-Pucken Team Göteborg (99, 00, 04). Thomas har även haft ansvar för Frölundas U16 Elit lag.

Internt i Hanhals Kings har Björn rekryterat Christian Sivermark som närmast haft delat ansvar för klubbens U16 Elit lag. Christian har växt upp i klubben och har barn som spelat sedan hockeyskolan. Riktigt roligt att vi fått upp en sådan kompetent tränare inom klubben, säger Björn.

Lagen har tränat för fullt i sommar under Simon Meanders ledning som är fystränare i klubben. Snart är det dags för laget att kliva på isen och starta sin resa mot Elit.

Peter Olsson
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub