Banner myclub

Offensiv kraft med SHL spel i bagaget

Publicerad 2019-06-03 20:02
Johan myclub
​Nu är det dags att presentera mer offensiv kraft inför kommande säsong. Det är forwarden Johan Zarwel som är klar för Hanhals Kings säsongen 2019/2020. Johan, 21 år, är född och uppvuxen i Ängelholm och har, fram till föregående säsong, tillbringat hela sin hockeykarriär i Rögles organisation. Spel i alla ungdoms- och juniorlag, men även fyra SHL-matcher med A-laget har det blivit för Johans del. Inför säsongen 2018/2019 bytte han klubb till Helsingborgs HC och spel i Hockeyettan. På 27 matcher blev det då 12 mål, 6 assist och totalt 18 poäng.

Tränare Niclas Högberg är mycket nöjd med att få in Johan i laget:

  • Det känns riktigt kul att vi knyter Johan Zarwel till oss, säger Niclas. Detta är en spelare som står inför det stora genombrottet. Han var grymt bra i Helsingborg trots störningsmoment med oturliga skadeavbrott.
  • Ett anfallsvapen som sitter inne med ett sylvasst skott och en rak spelstil i riktning mot målet. Med Johan förstärker vi vår offensiv ytterligare, samtidigt som vi får den prägeln vi har letat efter i våra rekryteringar.

Niclas beskrivning av Johan som spelare är något han själv håller med om:

  • Försöker utnyttja min storlek och gå rakt på mål. Ger mig gärna in i trafiken för att på så sätt skapa situationer, säger Johan. Ser mig som en offensiv spelare som ska vara med och producera framåt, men försöker även vara med och bidra över helan banan.

Nu har du ett års erfarenhet från seniorhockey. Ett år som också innebar ett par matcher med Karlskrona i Hockeyallsvenskan. Var har du lärt dig av det gångna året?

  • Fått med mig massor av erfarenhet och där jag fått lära mig hur det är att möta skickliga och mer erfarna spelare än vad man är van vid från juniortiden. Samtidigt tycker jag att jag fått kvitto på att mitt spel håller på seniornivå och ser verkligen fram emot att ta nästa steg i min hockeyutveckling, säger Johan

Är det just möjligheten till fortsatt utveckling som var ett tungt vägande skäl när du bestämde dig för Hanhals Kings?

  • Absolut, svarar Johan. I mina diskussioner med Niclas Högberg har det varit tydligt hur man jobbar i klubben och vilka möjligheter man får som spelare där. Sedan är det ju självklart upp till mig att ta vara på dessa möjligheter, men jag vill bli så bra som jag bara kan och då känns det här som ett perfekt steg för min del.
  • Det är ju bara att se hur bra man lyckades förra året, för att få ett kvitto på att klubbens målsättningar är relevanta och nåbara, avslutar Johan.

Johan flyttar till Kungsbacka och ansluter till laget efter sommaruppehållet i början av augusti.

Peter Olsson
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub