Banner myclub ny

Profilstark back nästa nyförvärv

Publicerad 2020-04-20 10:47
U1cmuvca
Pa-Mansu Janneh även kallad "Pabi" kommer att förstärka försvaret kommande säsong i vårt A-lag. Han kommer senast från Kiruna och vill nu ta nästa steg i sin karriär och ser då Hanhals Kings som den perfekta klubben att göra det. Flera av hans kompisar har utvecklats i klubben och nu tänker han göra samma sak.

Jag är född i Stockholm. Flyttade till Gävle när jag var 5 år och bodde där fram till jag var 12 år. Jag började spela hockey när jag var 10 år. Flyttade till Stockholm och Botkyrka HC för att satsa på hockeyn redan som tolvåring. Hade många härliga hockeyår med Botkyrka HC innan jag vid 15 års ålder värvades till Södertälje SK U16. Året efter när det var dags för hockeygymnasium blev jag tyvärr skadad vilket gjorde att jag stannade kvar i Stockholm och började spela för Flemmingsbergs IK och avslutade den säsongen i Spånga IS.

2015/2016 värvades jag till Troja och flyttade dit. Där gjorde jag en säsong med både J18 & J20 Elit. Året efter var det dags för min seniordebut i SK Lejon Divison 1. Därefter Tyringe och fortsatt spel i Division 1. Anledningen till flytten var pga. en tränare jag kände samt tidigare Trojalagkamrater.

Året i Tyringe var väldigt lärorikt och jag fick spela mycket. Men året avslutades väldigt turbulent där tränaren sparkades två gånger. Anledningen till att jag valde att flytta berodde på personliga skäl. Då gick resan vidare till Surahammar IF som tyvärr av ekonomiska skäl inte blev så lyckat. Avslutade säsongen i Tibro IK, ville spela hockey men mådde dåligt och året blev inte som jag hade hoppats på.

Om årets säsong som du spelade i Kiruna AIF?

Kiruna AIF tränare hörde av sig och jag blev väldigt intresserad och ville hoppa på tåget. Där fanns även en gammal barndomskompis som hade skrivit på. Sedan vet ju alla vilket ståhej det varit om Kirunaklubbarna och det kändes spännande. Det var en magisk säsong. Vi vann DM Guld efter att ha besegrat SHL laget Luleå i final. Derbymatcherna var stort att få uppleva. Redan på uppvärmningen var det fullt i hallen. Jag hade en lyckad säsong. Men pga. av Corona fanns det ingen plats för mig kommande säsong samtidigt som jag ville ta nästa steg och då var inte Kiruna rätt för mig.

Vad gör du vid sidan av isen?

Jag är hockeynörd och älskar följa kompisar i deras hockeykarriärer. Några polare i NHL så man följer ju dem regelbundet. Musikintresse finns men hockeyn dominerar.

Varför blir det Hanhals Kings för din del kommande säsong?

Hört mycket positivt om klubben och anläggningen. Har ju även varit och mött Hanhals Kings under mitt år i Tyringe. Sättet man spelar hockey intresserar mig. En av de största anledningarna är ju att många har utvecklats och tagit nästa steg i karriären efter att man spelat i Hanhals Kings. Det är något speciellt som händer där i Kungsbacka. Finns många exempel på grabbar som gått via Hanhals Kings och utvecklats. Några av mina polare Roos och Pontus har bara pratat gott om klubben. Jag vill ju ta nästa steg i karriären och jag hoppas klubben & Janne kan hjälpa mig med det. Utvecklingen är det jag värdesätter mest.

Spelstil, vad gör dig till en bra hockeyspelare

Jag är ju back, en defensiv sådan. Som gillar att spela enkelt. Vill vara tryggheten bakåt för laget. Förhoppningsvis kommer jag även kunna utveckla min offensiva del i spelet. Sedan vill jag vara en förebild för ungdomarna i föreningen. Vi skall ju vara deras idoler.

Björn säger om Pabi "Han är en spelare som kommer att vara nyttig i vårt försvarsspel. Pabi är även bra med puck så han kommer att vara en viktig spelare för oss"

Målsättningen med hockeyn

Jag vill ta näsa steg till Hockeyallsvenskan, det tror jag att jag kan lösa genom rätt utveckling i klubben.

Vad händer nu?

Sommarträningen sköter jag hemma i Gävle. Jag får min lägenhet 1 juli. Flyttlasset går ner till Kungsbacka mitten på juli. Jag vill komma ner så att jag kan bekanta mig med stan och vara redo när laget skall träffas i augusti.

Peter Olsson
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub