Rutinerad center har skrivit på för klubben

Publicerad 2018-06-11 22:07
Adam willig banner

Truppen fylls på alltmer och nästa spelare som är klar för Hanhals Kings är en rutinerad pjäs. Det är centern Adam Willig, med över 240 matcher i Hockeyettan som skrivit på ett kontrakt för kommande säsong. Adam, 25 år, kommer från Mariestad och tillbringande sin hockeykarriär i moderklubben fram till säsongen 2013/2014. Då blev det en flytt till Kumla och fortsatt spel i Hockeyettan. Efter att ha återvänt till Mariestad i ytterligare två säsonger blev det sedan först en säsong i Tranås och nu senast en säsong i Grästorp.

Nu är det alltså Hanhals Kings och Kungsbacka som gäller för Adam. En flytt han ser fram emot:

  • Ska bli riktigt inspirerande att flytta till Kungsbacka och få spela med Hanhals Kings, säger Adam. Har fått ett fantastiskt bra intryck av både staden och klubben. Känns som vi kommer trivas utmärkt här.

Varför blev det Hanhals Kings för din del kommande säsong?

  • Björn och Niclas har presenterat ett bra upplägg och en idé om vad man vill som tilltalar mig mycket, så det var ett ganska enkelt val.
  • Hanhals Kings spelar en hockey som jag gillar och där man vill ha mycket puck och försöker vara ett spelande lag. Ett spel som kräver ganska mycket av alla inblandade och som framför allt kräver att man vill utvecklas som spelare och lag.

Hur vill du beskriva dig som spelare?

  • En tvåvägscenter som försöker sätta igång spelet med puck på bra sätt, säger Adam.
  • Sedan gillar jag att vara med när det avgörs och det gäller både i offensiven och i försvarsspelet. Dödar gärna ett spel i numerärt underläge som gör att vi vinner matchen, fortsätter Adam.

Vad hoppas du kunna bidra med kommande säsong?

  • Att vi får till ett stabilt spel och en jämnhet som gör att vi utvecklas och vinner många matcher. Jag har ju varit med ett tag och förhoppningsvis kan min rutin hjälpa till att skapa en hög och jämn nivå.
  • Niclas är väldigt tydlig med hur han vill att vi ska uppträda som lag och han vet också vad som krävs för att lyckas. Detta ger oss spelar fantastiskt bra förutsättningar och jag ska verkligen göra allt för att bidra till att vi genomför träningar och matcher på bästa sätt.

Sportchef Björn Erlandsson tror Adams rutin och spelstil blir viktig i årets Hanhals Kings:

  • Han har varit med ganska många säsonger på den här nivå och flera av dessa har varit i toppklubbar. Han vet vad som krävs och kommer hjälpas att höja nivån, både på träning och match.
Peter Olsson
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub