Scott Hector ny målvakt kommande säsong

Publicerad 2018-06-04 20:31
Scott hector banner
Fotogram: Peter Reimer

Nu är andra delen av kommande säsongs målvaktspar också klar. Det är 20-årige Scott Hector som kommer komplettera Arvid Söderblom i Hanhals Kings. Scott är en Mölndalskille som spenderat de senaste åren i Småland och Skåne. Nu närmast kommer han från Osby och spel i Hockeytvåan. Säsongerna före det spelade han i Tingsryds J20, där han hade Mikael Sandberg som målvaktstränare. Mikael som också är målvaktsansvarig i Hanhals Kings. En starkt bidragande orsak till att Scott nu väljer Hanhals Kings är just att få samarbeta med Mikael igen och det är ett samarbete som Scott säger så här om:

  • Mikael är en oerhört bra och kompetent målvaktstränare och för min del kan det inte bli bättre. Vi känner varandra sedan innan och Mikael har hjälpt mig mycket under mina år i Tingsryd.
  • Nu blir det en ny miljö och en ny högre division och att då få ha en målvaktstränare som känner mig sedan innan, gör att steget blir mindre och det gör det också förhoppningsvis lättare att komma in i det nya, fortsätter Scott.

Moderklubben är som sagt Mölndal, men Scott har redan varit i Hanhals Kings en säsong och det var säsongen 2013/2014 som han spelade J18-hockey i Kungsbacka. Han trivdes i klubben då och ser nu fram emot att spela för Hanhals Kings igen:

  • Absolut, säger Scott. Klubben har ju utvecklats väldigt mycket sedan jag var här senast och många av de planer som fanns då är nu förverkligade. De ansvariga ledarna vet verkligen vad som krävs för att lyckas och man verkar ju också ha tålamodet för att bli framgångsrika över tid.

Hur vill du beskriva dig som målvakt?

  • En ganska teknisk målvakt som försöker kombinera ett lugn och tålamod med ett lite mer aktivt spel. Jobbar mycket med att utveckla mitt spel med "aktiva händer" och använda handskarna till att stoppa puckarna.
  • Har nu fått ett år i seniorhockeyn och känner att det har gett mig mycket. Spelat mot lite mer rutinerade spelare och bland annat lärt mig att vara lite kyligare i avgörande lägen, fortsätter Scott.

Sportchef Björn Erlandsson säger så här om att Scott är klar för Hanhals Kings:

  • Känns riktigt bra. Scott kompletterar Arvid på ett perfekt sätt och i och med att Mikael Sandberg jobbat med honom tidigare så har vi en väldigt klar bild över hans kapacitet och spel.
  • En ambitiös målvakt som kommer ta ytterligare steg i sin utveckling här hos oss, avslutar Björn
Peter Olsson
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub