Banner myclub ny

Simon Morberg förlänger

Publicerad 2020-04-18 08:41
Simon morberg42
Fotograf Christian Wahlgren / Pucksnack
Säsongen blev inte riktigt som han tänkt sig, men glad att avsluta den i Hanhals Kings. Efter framgångsrikt spel i Frölunda HC & Amerikanskajuniorligan letar Simon tillbaka till storformen. Hemma igen hos familj och vänner hoppas han hitta flytet igen i Hanhals Kings. Nu skriver han på för en säsong till och revanschlusten är stor.

Simon har Bäcken HC som moderklubb där han spelade fram till U16. Sedan tog han steget vidare till Frölunda HC som många talangfulla 15 åringar runt Göteborg drömmer om. Med 35 poäng på 33 matcher kan man säga att han fick en perfekt start. Åren 2012-16 var mycket framgångsrika för Simon där han spelade på högsta nivå i J18 som J20. Fick även chansen att testa på spel i SHL.

Därefter drog Simon vidare till USA för Juniorhockey & med målet att förbättra på sina studier. Där gjorde han första året 42 poäng på 48 matcher för Northwood School Junior. 17/18 spelade han NAHL hockey för Amarillo Bulls och Bismarck Bobcats. Det blev totalt 49 matcher, 28 poäng.

Efter närmare två år i USA valde Simon att flytta hem igen och då blev det spel i Troja Division 1. Efter en mindre lyckad hemkomst valde Simon att flytta vidare till Tyringe säsongen 19/20 & som vi tidigare nämnde avslutades i Hanhals Kings.

Vad gör du vid sidan av isen?

Simon är en mycket modeintresserad kille som går i sin mammas fotsteg. Just nu jobbar han hos sin mamma som stylistassistent. Vad gör man då som stylistassisten? "Jag medverkar tex vid filminspelningar och plockar kläder och hjälper till att styla skådespelarna" När vi väl får tag på Simon har han precis köpt lite nya kläder. Spontana kommentaren om jobbet "Skitkul". Men jobbet är i dagsläget bara en bisak. Hockeyn är i fokus.

Det blev en tuff tid efter USA, hur hanterar du det?

Jag kom hem till Troja med stora förväntningar. Vi hade en fantastisk grupp, goa gubbar. Men efteråt har jag fått det förklarat att jag nog fick prestationsångest. Jag tränade på bra men inget hände, fick inte det till att stämma. Kan bara komma ihåg två matcher som jag fick ut mitt spel till fullo, det räcker absolut inte. På något sätt tror jag att jag kommit stärkt ur den tuffa säsongen. Jag har också insett att det sociala runt omkring måste fungera.

Säsongen som varit hur beskriver du den?

Jag kom till Tyringe efter en mindre lyckad säsong i Troja. Jag fick mycket speltid och bra förtroende från tränaren. Tyvärr var vi som lag inte tillräckligt starkt och förlusterna blev alldeles för många och det var inte ens kul att komma till hallen i slutet. Det var då jag kom i kontakt med Hanhals Kings och vi gjorde klart att jag spelar de sista 10 matcherna. Skall också tillägga att livet vid sidan om rinken i Tyringe var tufft.

Spelstil, vad gör dig till en bra hockeyspelare

Jag är en tvåvägscenter som spelar med hög fart. Tyvärr har jag senare åren inte fått utdelning tillräckligt, så offensiven är där jag vill utvecklas. Sätta dit pucken när det gäller har varit svårt för mig & mycket handlar nog om det mentala. Jag verkar tänka för mycket så låser det sig. Positivt tänk och tro på mig själv är något som jag måste jobba med. Jag känner inte alls igen mig efter senaste säsongerna. Känner att jag har så mycket mer och ge. Tror Hanhals Kings kan ge mig det. Gillar spelstilen i klubben & känner väl till den. Känner många av gubbarna i laget.

Björns kommentar "Simon kommer att bli en viktig spelare för vårt lag. Han är bra på att hålla i pucken och hitta öppna ytor. Hoppas också att Simon hittar målet denna säsong"

Varför blir det Hanhals Kings för din del kommande säsong?

Som jag nämnt tidigare så känner jag att det utanför isen måste fungera för att jag skall hitta tillbaka till den spelare jag var innan jag kom tillbaka till Sverige. Därför känns det bra att flytta hem till Göteborg igen. Närmaste laget för mig är Hanhals Kings då jag som minst vill spela i Hockeyettan. Sedan gillar jag sättet Hanhals Kings spelar hockey och tycker det passar in på mig som spelare.

Målsättningen med hockeyn

Ge det en chans att bli så bra jag kan, ta steget till Hockeyallsvenskan. Ha kul på vägen vilket jag inte känner att jag haft sista åren, det har helt enkelt låst sig med glädjen.

Vad händer nu?

Jag skall träffa fystränaren inom några veckor och få mitt eget program. Vi alla kör själva under sommaren pga av COVID-19. Sedan återsamlas vi i augusti för att gå på is tillsammans.

Peter Olsson
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub