Banner myclub ny hemsida

Skridskostark & målfarlig forward

Publicerad 2019-04-16 21:49
Ludwig myclub
Nästa pusselbit i lagbygget 2019/2020 är ett nyförvärv. Det är forwarden Ludwig Niederbach som skrivit på för Hanhals Kings. Ludwig, 23 år kommer närmast från Vännäs och spel i Hockeyettan Norra. Där gjorde han föregående säsong 17 mål och 7 assist på 37 matcher.

Uppvuxen i Örnsköldsvik och med KB 65 som moderklubb. Juniortiden tillbringande han i Örnsköldsviks HF och sedan 2013/2014 har det hunnit bli nästan 120 matcher i olika klubbar i Hockeyettan. Sollefteå, Asplöven och Teg är klubbar som Ludwig representerat i Hockeyettan. Under de här åren har han även testat på spel i Kanada och ligan GMHL.

Ludwig är skridskostark forward med en storlek som han utnyttjar på bästa sätt. En spelartyp som tränare Niclas Högberg letat efter. En påtagligt nöjd Niclas, som säger så här om Ludwig och det faktum att han kommer spela med Hanhals Kings kommande säsong:

  • Ludwig är precis den spelartyp vi saknat och som jag har letat efter. Stor, stark, bra skridskoåkare. Går rakt mot mål och utmanar, målfarlig. En riktigt seriös och vältränad kille som satsar hårt på sin ishockey.
  • Han fick ett genombrott förra säsongen i Vännäs, men det finns ännu mer i den här spelaren. Det är en riktigt bra förstärkning för oss och Ludwig kommer ta ytterligare ett steg på sin hockeyresa hos oss i Hanhals Kings och i södra HockeyEttan, fortsätter Niclas.

Ludwig själv ser också fram emot flytten söderut:

  • Ska bli riktigt spännande att få representera Hanhals, säger han. I mina samtal med Niclas har jag fått en bra känsla. Höga ambitioner med klubben och laget, men också stora möjligheter till stor utveckling för varje individ. En väldigt bra kombination för min del.
  • Har också pratat med flera personer som alla har mycket gott att säga om Hanhals Kings och det har också självklart gjort beslutet lättare.

Hur vill du beskriva dig som spelare och vad hoppas du kunna bidra med i Hanhals Kings?

  • Jag är väl stark i skridskoåkningen, går rakt på mål och försöker använda min storlek på bästa sätt. Har mina styrkor i det offensiva spelet, men jobbar hårt över hela banan, säger Ludwig.
  • Hoppas väl framför allt att bidra offensivt med mål och assist. Tycker ju att jag har mina styrkor i anfallszon där jag spelar ett ganska rakt spel och försöker ta mig till mål så ofta det går. Tror jag kan tillföra just detta till ett väldigt spelskickligt Hanhals Kings.

Du har ju en stark säsong bakom dig Vännäs. Vad är din förklaring till att det lossnade i år?

  • Förtroende från tränarna är en starkt bidragande orsak skulle jag vilja säga. Sedan har jag tränat på hårt under många år och skaffat mig mer och mer erfarenhet och fick bra utdelning i år.

Ludwig flyttar ner till Kungsbacka från Umeå i slutet av sommaren innan laget går på is och han kommer ha nummer 19 på ryggen, när det blir dags för match.

Peter Olsson
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub