Spelskicklig back förstärker truppen

Publicerad 2018-12-18 08:38
76118436 7b28 479c a6d0 f4f0e3493f90
Backen Filip Roos, med Hanhals som moderklubb, har under hösten varit inlånad från Frölundas J20-lag. Nu har alla tre parter, Filip, Frölunda och Hanhals, kommit överens om att Filip kommer tillhöra Hanhals fullt ut under två månader. Det innebär att Filip spelar matcher och tränar med Hanhals under denna period.

Backen Filip Roos, med Hanhals som moderklubb, har under hösten varit inlånad från Frölundas J20-lag. Nu har alla tre parter, Filip, Frölunda och Hanhals, kommit överens om att Filip kommer tillhöra Hanhals fullt ut under två månader. Det innebär att Filip spelar matcher och tränar med Hanhals under denna period. En lösning som sportchef Björn Erlandsson är mycket nöjd med:

- Sedan Max lämnade oss för spel i Hockeyallsvenskan och Tingsryd, har vi velat fylla på truppen med en back. Nu har vi lyckats och fått till en perfekt lösning, säger Björn. Filip har gjort det kanon i de matcher han har spelat med oss under hösten och nu får han dessutom möjligheten att träna ihop sig med övriga i laget, vilket kommer göra att han kommer bidra ännu mer.

- Filip är en spelskicklig back, som är trygg med pucken och som spelar ett moget backspel, fortsätter Björn. Känner väl till honom sedan ungdomsåren i Hanhals, men har också följt honom under hans juniortid i Troja och Frölunda, och han har haft en riktigt fin utveckling. Ska bli kul att kunna följa honom ännu närmre nu när han är hos oss "på riktigt".

Filip själv ser också fram emot den närmaste tiden:

- Har spelat ett antal matcher med Hanhals under hösten och tycker att det har varit väldigt utvecklande för min del, säger Filip. Känns bra att också kunna vara med på träningar och nöta detaljer i mitt och lagets spel och förhoppningsvis gör ju det att spelet och resultaten fortsätter utvecklas.

Du har spelat sex matcher med Hanhals under hösten. Vad är dina intryck och erfarenheter från dessa matcher?

- Hockeyettan är en väldigt bra liga, men många bra lag och många skickliga spelare, svarar Filip. Mycket bättre än vad jag trodde innan. Det innebär att man måste vara väldigt noga i sitt beslutsfattande och det gäller att fatta snabba och korrekta beslut hela tiden. Gör du inte det, straffas du direkt.

- Sedan är jag väldigt imponerad av verksamheten i Hanhals Kings och i Kungsbacka. Ett kanongäng, som det varit väldigt lätt att komma in i och ett väldigt proffsigt bemötande av all ledare runt laget. Det är ju ingen tvekan om att klubben vill framåt och det känns också väldigt inspirerande att vara en del av, fortsätter Filip.

Nu blir det spel i Allettan. Vad har du för förväntningar inför detta?

- Det kommer bli tuffa matcher hela tiden och spel mot topplag i varje omgång. Gäller för oss att vara väl förberedda och göra riktigt bra prestationer i varje match. Ska bli kul att se hur vi står oss på denna lite högre nivån.

- Sedan tycker jag att vi spelat vår bästa hockey mot de bästa lagen i grundserien och kan vi bara fortsätta så, kommer det bli några roliga månader, avslutar Filip.

Peter Olsson
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub