Banner myclub ny

Spelskicklig back nästa nyförvärv

Publicerad 2019-05-08 19:25
Skoog myclub
Fotograf Nymansfoto
Tredje back in i Hanhals Kings trupp är en spelskicklig rightare som har Åseda som moderklubb. Det är Thim Skoog flyttar till västkusten och kommer representera Hanhals Kings säsongen 2019/2020. Thim, 23 år kommer närmast från Grästorp. Han har även spelat med klubbar som Vimmerby, HA74 och Boro/Vetlanda i både HockeyEttan och HockeyTvåan.

Efter att ha rört sig mellan de båda divisionerna är det nu dags att etablera sig som en HockeyEttan-spelare och då föll valet på Hanhals Kings. Ett beslut som Thim förklarar så här:

  • Hanhals Kings har ett gott rykte och är bevisligen en bra miljö när man vill utvecklas som hockeyspelare. Därför känns det som ett perfekt val för min del. Jag vill verkligen ta nästa steg och utifrån de samtal jag haft med Niclas Högberg, så kommer jag få möjlighet till det nu, fortsätter Thim
  • Har också pratat en del med spelare som har spelat och som spelar med Hanhals Kings och de har bara gott att säga om klubben och allt runt omkring.
  • Sedan spelar Hanhals Kings en hockey som tilltalar mig, fortsätter Thim. Ett spelande lag som är måna om pucken och som spelar med hög fart.

Hur passar din spelstil in i detta spel?

  • Tycker att jag är en ganska pucksäker och spelskicklig back, som med bra och rejäla förstapass kan starta spelet från egen zon. Detta är förhoppningsvis ett spel som jag kan utveckla och på så sätt bidra till framgångar för Hanhals Kings.

Är det framför allt spelet med puck som är din styrka?

  • Ja, det får jag nog säga. Försöker dock utveckla hela mitt spel och har ju nu skaffat mig en hel del erfarenheter från olika miljöer och spelsätt. Något som jag har stor nytta av, säger Thim.

Niclas Högberg har bra koll på nyförvärvet och säger så här om Thim:

  • Thim är en spelskicklig back vars profil passar oss utmärkt. Jag har stött på honom när han spelade i Boro och i HA. Lade även märke till honom när jag var ute och tittade på matcher för två år sedan.
  • Han hade lite skadebekymmer som satte käppar i hjulet efter jul säsongen 17/18 men kom tillbaka starkt i Grästorp förra säsongen. Spelskicklig och erfarenhet från superelit, ettan och tvåan. Gjort det bra på alla dessa nivåer. Jag har en känsla att Thim kan få ett genombrott hos oss då jag tror att vårt spel och hur vi tränar kommer passa honom riktigt bra.

Just nu är Thim hemma i Småland. Efter sommaren blir det flytt till västkusten och han ansluter till laget efter "sommarledigheten".

Peter Olsson
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub