Tillsammans blir man stark

Publicerad 2018-02-01 14:49
Vilken varm kväll det blev. 525 besökare kom till ishallen och hjälptes alla åt att samla in 71 400 kr till Saga och hennes familj. En del av bidraget skänktes av gästande Tranås som med sina supportrar hade gjort en egen insamling inför matchen.

Igår spelade Hanhals Kings mot Tranås i Hockeyettan. En match som betydde så mycket mer än ett sportsligt resultat. Igår spelade Hanhals Kings för fyra år gamla Saga som i december drabbades av obotlig cancer och som nu står inför en svår kamp.

Hanhals Kings ville stötta familjen och ge dem möjlighet att vara tillsammans genom att skänka alla entréintäkter till familjen. Och vilken varm kväll det blev. 525 besökare kom till ishallen och hjälptes alla åt att samla in 71 400 kr till Saga och hennes familj. En del av bidraget skänktes av gästande Tranås som med sina supportrar hade gjort en egen insamling inför matchen.

Hans Bergqvist, Hanhals IF's ordförande: "Jag blir varm i hjärtat över alla godhjärtade människor som sluter upp bakom ett sådant här initiativ. Idrott handlar om att göra varandra starkare och att vi tillsammans lyckades samla in över 70 000 kr är helt fantastiskt."

Saga var på plats för att heja på Hanhals Kings med sina föräldrar. Sagas pappa har spelat för Hanhals Kings under sina ungdomsår. Tyvärr lyckades hemmalaget inte vinna matchen denna kväll, men för Hanhals Kings blev insamlingen och all värme på läktaren lite som en seger.

Niclas Högberg, A-lagstränare Hanhals Kings: "Ett enormt tack till alla som kom till ishallen igår och bidrog till detta och ett särskilt tack till våra gäster från Tranås som tillsammans med sina supporters samlat in över 13 000 kr".

För mer information om inititativet:

Kontakta Niclas Högberg, 0760-339099

Nyheter via RSS
Levererat av MyClub