Tredje pusselbiten i 2018/2019 trupp

Publicerad 2018-04-17 22:41
Anton avehag myclyb banner

Tredje nya pusselbit i kommande säsongs lagbygge är en back och en spelare som befunnits sig i på andra sidan isen de två senaste säsongerna. Det är Anton Avehag som skrivit på ett kontrakt med Hanhals Kings. Anton, 22 år, kommer nu närmast från seriekollegan Halmstad som han tillhört de två senaste åren. Moderklubben är Timrå, där han tillbringat hela sin hockeykarriär innan det blev en flytt till västkusten och Halmstad inför säsongen 2016/2017. Under sin tid i Timrås juniorverksamhet blev det även ett antal matcher på lån i Hockeyettan och Kovlands IF säsongen 2015/2016.

Sportchef Björn Erlandsson säger så här om Anton:

  • En spelskicklig back som är duktig med pucken. Han är välskolad och har skaffat sig bra med rutin från spel i Hockeyettan de senaste säsongerna. Vi har ju kunnat se honom på "nära håll" i våra mot Halmstad och jag tycker att han har varit en av Halmstads absolut främsta.
  • Övertygad om att Anton kommer tillföra vårt lag en hel del på isen kommande säsong. Dessutom är han en kille som har gett ett oerhört stabilt och moget intryck i våra diskussioner om framtiden, fortsätter Björn.

Anton beskriver så här som hockeyspelare:

  • En tvåvägsspelande back som framför allt har varit bättre offensivt och i spelet med puck, men som de senaste säsongerna utvecklat defensiven rejält.
  • Försöker vara rörlig och utnyttja min skridskoåkning mycket i mitt spel, fortsätter Anton.

Varför blir det Hanhals kommande säsong?

  • Från första kontakten har klubben och den sportsliga ledningen gjort ett oerhört seriöst och genomtänkt intryck. Man har ambitioner och man vet hur man ska nå sina mål. Jag vill gärna vara med och försöka bidra till att nå dessa mål.
  • Känner ju några av spelarna i laget och de har bara pratat positivt om föreningen och det gör det ju så klart också lättare att fatta beslutet.
  • Har haft två bra säsonger i Halmstad, men känner att jag är redo att testa något annat, säger Anton.

Dina ambitioner med hockeyn kommande säsong?

  • Vill fortsätta utvecklas och bli en stabil back som spelar i alla spelformer. Med hårt jobb i en bra miljö, hoppas jag kunna bidra till att både jag själv och Hanhals tar nästa steg.
  • Svårt att säga så mycket om placeringar och resultat än, men det känns som att serien kommer bli jämn och det gäller att vi kan hitta en bra, jämn nivå i vårt spel och se till att vinna alla jämna matcher, avslutar Anton

Anton är "hemma" i Sundsvall nu och ansluter till laget i sommar.

Peter Olsson
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub