Banner myclub ny

Uttagning till TV-Pucken ikväll i hallen

Publicerad 2019-03-28 10:30
Tjej
Fotograf Peter Olsson
Vi har under året sett att tjejhockeyn växer i Kungsbacka. Det är inte bara i vår hall intresset växer utan det är i hela Hockeysverige.

Precis som för grabbarna pågår det nu ett aktivt arbete för tjejerna med att ta fram rätt lag inför kommande säsongs TV-Pucken. Det är också från i år som det heter TV-Pucken både för tjejer som killar.

Svenska ishockeyförbundet skriver på sin hemsida;

Distriktsturneringen TV-pucken är en klassisk och uppskattad turnering som i år fyller 60 år.

– TV-pucken som turnering är uppskattad och en rolig turnering för spelarna. Med det sagt så är 60-årsjubileet också en bra tid att utvärdera och blicka framåt och nu ta turneringen in i framtiden. Vi vill ge distrikten möjligheten att ge tjejer och killar samma förutsättningar inför distriktslagsturneringar så därför är vi glada över att kunna säga att TV-pucken nu kommer att spelas av både tjejer och killar, säger Olof Östblom, Tävlingschef för Svenska Ishockeyförbundet.

Sedan 2012 har Svenska Ishockeyförbundet anordnat Stålbucklan, TV-puckens motsvarighet för tjejer. Under turneringen har förbundet samlat alla lag på en ort för både grupp-och finalspel och inför TV-pucken kommer gruppspelet att se likadant ut.

– Det finns ett syfte att samla alla tjejer på en ort så att de får träffas och knyta kontakter, då många bara spelar med killar hemma i sin förening. Det upplägget har varit uppskattat och därför kommer vi att samla alla lag på samma sätt till gruppspelet, säger Östblom.

Efter gruppspelet av TV-pucken samlas åtta lag på killsidan och åtta lag på tjejsidan på samma ort för att spela finalspelet.

Göteborgsdistriktet håller därför ikväll en internmatch i Kungsbacka ishall.

Det är cirka 40 tjejer som tävlar om platserna för Göteborgs TV-Pucklag för tjejer. Vi i Hanhals Kings är mycket stolta med att kunna bidra med 12 tjejer till kvällens uttagningsmatch.

Matchen ikväll spelas kl 17:30-19:00 i nya hallen.

Välkomna

Peter Olsson
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub