Viktig erfarenhet förlänger med klubben

Publicerad 2018-05-16 22:45
Pontus myclub

En av de lite mer rutinerade spelarna från föregående säsongs trupp är nu även klar för kommande säsong. Det är Pontus Engström som skrivit på ett nytt kontrakt med Hanhals Kings. Pontus, 23 år går därmed in på sin tredje säsong i klubben. Med sina över 130 matcher i Hockeyettan är Pontus en av de mer erfarna spelarna i truppen och säsongen 2015/2016 var han även med och spelade upp Södertälje i Hockeyallsvenskan. På sina 33 matcher förra året blev det 3 mål och 8 assist för Pontus del.

Att fortsätta i Hanhals Kings var ett lätt beslut för Pontus:

  • Absolut, säger han. Har haft två år i klubben som jag trivts väldigt bra med och trivs också kanon här på västkusten, så det var ingen tvekan för min del. Vi är en bra grupp i laget och med väldigt bra folk runt omkring laget och det gör det väldigt kul att spela här.

Vad är det mer för faktorer som gör att du trivs i Hanhals?

  • Här finns en seriositet och ett stort intresse av att hela tiden utvecklas och bli bättre, fortsätter Pontus. Det synsättet och det uppträdandet från alla gör att det skapas en väldigt bra miljö att utvecklas i som hockeyspelare.
  • I och med att klubben är väldigt tydlig med vad man vill och vad man kräver av oss spelare, skapas också en grupp av spelare som vill mycket med sin hockey och som verkligen är beredd att lägga ner det jobb som krävs för att lyckas.

Vad kan vi förvänta oss nästa säsong, tror du?

  • Att vi fortsätter utveckla vårt spel och blir ännu tryggare i hur vi ska spela och uppträda. Vi ska fortsätta nöta på och med den kvaliteten vi har på upplägg och träningar, är jag övertygad om att vi kommer göra en bra säsong.
  • Gäller att vi blir lite bättre på att få de jämna matcherna att svänga över till vår fördel och att vi blir lite jämnare från match till match, säger Pontus

Sportchef Björn Erlandsson är mycket nöjd med att Pontus är klar för ännu en säsong:

  • Vi försöker bygga med kontinuitet och i detta byggande är Pontus en viktig del, säger Björn. Med sin rutin och ambition har han hjälpt till att etablera oss i Hockeyettan på ett strålande sätt och det känns kanon att väljer att fortsätta resan med oss.
  • Är också övertygad om att det finns mer att plocka fram i Pontus spel och det ska vi tillsammans se till att göra kommande säsong, avslutar Björn.
Peter Olsson
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub