A-lag
Banner myclub ny hemsida

David Stenbacka klar för Hanhals Kings

Publicerad 2017-09-11 19:00

Med en knapp vecka kvar till seriepremiären fyller Hanhals Kings på sin trupp med en vass forward. Det är David Stenbacka som skrivit på klubben och är klar för spel säsongen 2017/2018. David, 22 år, kommer närmast från seriekollegan Vimmerby. Moderklubben är Gislaved och via juniorspel i HV 71 och Frölunda blev det sedan seniorhockey i Hockeyettan och Tyringe säsongen 2015/2016. På 63 matcher i Hockeyettan har det blivit 14 mål, 32 assist och totalt 46 poäng från Davids sida. Det är med andra ord en poängstark pjäs som nu ansluter.


Sportchef Björn Erlandsson är mycket nöjd med rekryteringen av David:

- En spelare som vi haft ögonen på ett tag och som vi försökt få till klubben tidigare, säger Björn. Nu föll bitarna på plats både för David och för oss och det känns riktigt kul och spännande.

- Han har många verktyg i sitt spel och då framför allt i det offensiva spelet. En kille som dessutom vill mycket med sin hockey och där vi tillsammans ska se till att han fortsätter utvecklas och kan ta nästa steg.


Även David ser fram emot att spel i Hanhals Kings:

- Har fått ett väldigt gott intryck av klubben och ledarna runt laget, säger han. Viktigt för mig har varit att komma till en klubb och ett lag där jag kan fortsätta utvecklas. Hanhals har presenterat ett upplägg och en plan där dessa förutsättningar verkligen finns. Nu är det upp till mig att ta till vara dessa möjligheter.


Hur vill du beskriva dig som spelare?

- Har väl mina styrkor i det offensiva spelet, gillar att ha puck och har en hyfsad teknik vad gäller puckbehandlingen.


Ser ut som om du hellre slår en passning än att göra mål själv. Stämmer det?

- Nja, det har väl blivit så kanske, men jag gör gärna mål också. Det där är ju ofta beroende på vilka du spelar med och vilket självförtroende du har. Viktigast är dock att vara med och skapa framåt och att hjälpa laget vinna matcher.


Vad tror du om lagets möjligheter i år?

- Svårt att säga. En tuff serie, med många bra lag. Tycker dock att vi har ett intressant lag. Känner ju ett gäng killar i laget sedan tidigare och det hjälper mig förhoppningsvis att komma in i laget och spelet på ett smidigt och bra sätt, avslutar David.


David tränar med laget idag och är klar för spel till premiären hemma mot Kristianstad på söndag.

Nyheter via RSS
Levererat av MyClub