A-lag
Annons magasin 2018 topbanner 180422

Kim Jonsson klar för Hanhals Kings

Publicerad 2017-05-23 20:19

Mer rutin från spel i Hockeyettan ansluter till Hanhals Kings. Denna gång är det backen Kim Jonsson som vi kan presentera som en del av lagbygget 2017/2018. Kim, 22 år, kommer närmast från Halmstad, där han spelat de två senaste säsongerna. Moderklubben är Partille och efter att också spelat ungdomshockey i Mölndal blev det sedan Frölundas hockeygymnasium och spel i Frölundas juniororganisation.


Sportchef Björn Erlandsson är mycket nöjd med rekryteringen av Kim:

- En riktigt bra back som vi mött många gånger den gångna säsongen och som vi har imponerats av i varje match. Ska bli skönt att ha honom i laget och inte som motståndare i fortsättningen, säger Björn.

- Kim är en back med bra spelförståelse, ett bra förstapass och som löser situationer i egen zon på ett utmärkt sätt. Tycker också att han är väldigt konsekvent i sitt spel och han skapar en trygghet med sitt agerande.


För Kims del blir nu spel närmre "hemmaplan" och det är något som han ser fram emot:

- Har haft två bra år i Halmstad, men nu känns det perfekt att fortsätta hockeyresan i Hanhals, säger han. Tror mig ha en ganska klar bild av som väntar i Kungsbacka. Dels har jag ju mött laget flera gånger föregående säsong och dels känner jag flera i laget sedan innan.


Hur vill du beskriva dig som spelare?

- En back som deltar i spelet över hela banan. Försöker spela ett snabbt och enkelt spel med puck, och i försvarsarbetet vara rejäl och spela med pondus. Som alla vill man ju spela mycket och jag är gärna inne både i box play och power play, säger Kim.


Dina förväntningar på säsongen?

- Fortsätta utveckla mitt spel och självklart se till att vi vinner många matcher. Det är en tight och jämn serie och det gäller att som lag hitta en hög och stabil nivå i spelet. Förhoppningsvis kan jag vara med och bidra till att vi lyckas med detta, avslutar Kim.


Kim flyttar till Kungsbacka i sommar och ansluter till laget efter sommaruppehållet.

Nyheter via RSS
Levererat av MyClub