A-lag

Pontus Engström stannar i Hanhals Kings

Publicerad 2017-06-01 11:23

Då är det dags att presentera en kontraktsförlängning igen. Det är forwarden Pontus Engström som är klar för fortsatt spel i Hanhals Kings. Pontus, 22 år, kom till Hanhals strax före seriepremiären inför föregående säsong. Han lämnade då Varberg, som han anslöt till inför säsongen. Innan dess har Pontus varit med och spelat upp Södertälje i Hockeyallsvenskan och har även erfarenhet från spel i Hockeyettan med Nybro. Juniortiden spenderade han i Södertälje, förutom sitt sista år som junior då det blev spel i MODO.


För Pontus del var det ingen tvekan om att fortsätta sin hockeykarriär i Kungsbacka och i Hanhals Kings.

- Trivdes kanon förra säsongen och det krävdes inte lång betänketid att bestämma sig för en fortsättning, säger Pontus. Ett bra gäng i laget och med en bra stab runt omkring gjorde att det blev en bra och utvecklande säsong.

- Klubben har en ambition och man bygger vidare på det som är bra, samtidigt som man också gör korrigeringar om det behövs och det är en väldigt bra miljö att utvecklas i. Förhoppningsvis kan både jag och laget ta några kliv till kommande säsong.


Hur vill du sammanfatta din egen insats under året?

- Det har varit en ganska OK säsong, säger Pontus. Var lite för ojämn för att jag ska vara helt nöjd, samtidigt tycker jag att jag utvecklats som hockeyspelare. Tycker också att jag bidragit till lagets framgångar på ett bra sätt och under vissa perioder under säsongen blev det också en del poäng från min sida, och det är ju alltid lite extra roligt.


Förväntningar inför kommande säsong?

- Som sagt, ta några kliv till i min utveckling. Nu är jag ju med från början och får en bra försäsongsträning med laget och Simon och det tror jag har stor betydelse för spelet ute på isen.

- Sedan hoppas jag förbättra mitt spel på alla plan, skapa utrymme för mina kedjekamrater men också bidra lite poäng.


Sportchef Björn Erlandsson tror Pontus kommer bidra ännu mer kommande säsong:

- Pontus har stor potential och han är oerhört ambitiös med sin hockey, säger Björn. Nu kommer han vara förberedd inför säsongen på ett annat sätt jämfört med föregående år och det tillsamman med en tydlig roll för honom, kommer göra hans spel ännu bättre.

- En viktig del i vårt lagbygge och det är riktigt kul att han väljer att stanna hos oss, avslutar Björn.

Nyheter via RSS
Levererat av MyClub